Cum alegeti jucariile ideale pentru bebelusi?

Când căutați jucarii din lemn care să favorizeze dezvoltarea unui copil, există trei lucruri de reținut - educație, angajament și divertisment. Jucăriile educaționale dezvolta abilitățile motorii, senzoriale și de rezolvare a problemelor ale copiilor, dar totodata le permit să practice abilitățile sociale în timp ce se joacă.

În timp ce bebelușul dumneavoastra doar doarme si mananca creierul lui se dezvoltă rapid. Jucăriile simple și cărțile din lemn sau din material textile cu imagini mari îi ajută să-și dezvolte vederea, în timp ce jucăriile moi cu zăngănituri pot ajuta la creșterea atenției.

Ce trebuie luat în considerare atunci când cumpărați jucării pentru nou-născuți? Înainte de a cumpăra o jucărie pentru un nou-născut, luați în considerare acești factori:

Culoare
 Copiii nu pot recunoaște pe deplin culorile, așa că jucăriile și cărțile pentru nou-născuți in culori cat mai putine si simple sunt minunate pentru a ajuta la dezvoltarea viziunii lor.

Sunet
 O altă jucărie grozavă pentru un nou-născut este o jucărie moale sau din lemn, simplă care face zgomot. Aceste tipuri de jucării stimulează vederea și creează atenția in timp ce ii va permite bebelușului să lucreze la urmărirea vizuală atât pe orizontală, cât și pe verticală, atunci când un adult interacționează cu el.

Interacțiunea părinților
 Mai bine decât orice jucărie este timpul de joacă cu mama, tata și alți adulti. Cântă și vorbește cu bebelușul cât mai mult posibil și povestește-I toate evenimentele care se petrect in jurul lui. Acest lucru ajută la abilitățile lingvistice timpurii.

Siguranță
Bebelușii ar trebui să fie întotdeauna supravegheați îndeaproape cu orice jucărie. Nu lăsați niciodată copilul singur cu jucării, așternuturi suplimentare sau animale împăiate în pătuț și inspectați cu atenție jucăriile pentru orice piese libere care ar putea reprezenta un potențial pericol de sufocare, cum ar fi nasturi sau margele.

Simplitate
Incercați să evitati jucăriile alimentate cu baterii. Când vă gândiți la tipurile de jucării care vor spori dezvoltarea unui copil, întrebați-vă dacă jucăria este alimentată cu baterie sau permite bebelușului sa o descopere singur. Când un copil se joaca cu o jucărie alimentată cu baterie, va apăsa un buton în timp ce așteapă să fie distrat. Jucăriile simple oferă oportunități de creștere, rezolvare de probleme, provocare, atingerea obiectivelor. Acest lucru ii permite celui mic sa aiba un impact ceea ce face, sa descopere cauza si efectul si sa se dezvolte armonios.

Pe site-ul Briele gasiti o gama larga de jucarii pentru bebelusi: de la jucarii din lemn simple, la zornaitoare, carti textile sau din lemn la carusel pentru patut sau jucarii din plus pentru patut. Alegeti acum jucaria ideala pentru nou nascutul dumneavoastra si bucurati-va impreuna in timp ce creste si se dezvolta armonios.

Vizualizări: 602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: