Gorj: Decizia de a lăsa repetent un elev, la școala online, anulată de instanță

Instanța a avut de soluționat un caz inedit. Un elev lăsat repetent, în timpul cursurilor online, a contestat decizia și a câștigat. Doar că decizia a venit după ce elevul a repetat clasa. 

Repetenția unui elev din Gorj care n-a fost prezent la școala online, anulată în instanță, scrie scoala9.ro.

În vara anului 2020, la finalul primului an școlar marcat de pandemia de Covid-19, o familie a dat în judecată Școala „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Ministerul Educației. Aceștia au reclamat că fiul lor în vârstă de 11 ani a fost lăsat repetent la finalul clasei a V-a, fiindu-i încălcat dreptul la educație. 

Părinții s-au plâns că băiatul lor nu a participat la cursurile online, pentru că nu avea cunoștințele necesare și, deși a cerut sprijin colegilor și profesorilor, nu a fost ajutat de nimeni. Mai mult, acuza și că fiul său este victima discriminării, fiind rom. 

„Unitatea școlară a culpabilizat elevul pentru fapte ale părinților săi”, au motivat judecătorii hotărârea prin care au anulat cele trei corigențe ce au dus la declararea elevului de 11 ani repetent.

Cum s-a apărat școala? Dacă a făcut Informatică, putea să intre la ore.

Între timp, după doi ani de procese, băiatul a repetat clasa, iar decizia judectătorilor nu mai are niciun efect.

Contactați de ziar, scoala9.ro, reprezentanții Inspectoratului Școlar Gorj au declarat, că unitatea de învățământ „a luat act” de decizia definitivă a instanței cu privire la anularea situației școlare a elevului din anul 2019-2020. 

„S-au anulat corigențele și repetenția, dar situația elevului rămâne neschimbată. Se va transmite adresă reprezentantului legal. Vedem ce va fi mai departe”, a precizat purtătorul de cuvânt Ionuț Catrina pentru Libertatea.

Articolul AICI

Vizualizări: 3,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: