Primăriile, întrebate dacă Prințul Paul are terenuri în Gorj

Primăriile din Gorj fac verificări pentru a afla dacă prințul Paul al României a solicitat retrocedarea unor terenuri și în județul nostru. Fiecare administrație locală are de dat un răspuns afirmativ sau negativ Prefecturii Gorj, în cel mai scurt timp.


Toate primăriile din județul Gorj au primit solicitarea din partea Prefecturii Gorj, iar unele dintre ele au și revenit cu răspunsul. 


"Am solicitat fiecărui UAT să facă verificări și să ne transmită dacă întâlnim această situație la noi în județ. Nu cred că familia regală a avut terenuri în Gorj și nu cred că vor fi raportări cum că prințul Paul a cerut să-i fie retrocedate terenuri, dar ne facem datoria. Reprezentanții județului Timiș au solicitat această situație fiecărui județ din țară și trebuie să ne conformăm", a afirmat prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu.


Primarii care au apucat să facă verificări, confirmă cele afirmate de prefect.

"Am verificat și noi cele solicitate de Prefectura Gorj și urmează să trimitem un răspuns oficial în care să menționăm că în comuna Telești nu s-au înregistrat solicitări din partea Prințului Paul al României", a afirmat primarul localității Telești, Romulus Bîldea.


Autoritățile din întreaga țară fac verificări după ce o comisie locală din Timiș a descoperit că suprafețele pe care Paul al României le revendica în Banat, erau solicitate și în alt județ. 


La sfârșitul lunii iunie, prințul Paul al României a fost arestat, după ce a fost dat în urmărire internațională. El a fost prins în Franța. În 2020 el fusese condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, dar a fugit din țară.

Vizualizări: 2,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: