Decizie pentru polițiștii gorjeni acuzați de tortură

Magistrații de la Tribunalul Gorj au dat un nou verdict în cazul polițiștilor trimiși în judecată pentru tortură. Trei dintre cei patru aflați în arest preventiv vor trece în arest la domiciliu. Sentința poate fi atacată.

Instanța a decis să prelungească arestul preventiv pentru Alin Ionuț Buligan. De altfel, acesta a depus deja contestație și urmează să primească verdictul final de la Curtea de Apel Craiova.

Judecătorii de la Tribunalul Gorj au decis ca ceilalți trei colegi ai săi să fie plasați în arest la domiciliu. Este vorba, mai exact, de Alexandru Cătălin Mihălcescu, Alexandru Constantin Popescu și Tudorel Vlăduț Rovența. Toți cei patru sunt judecați pentru tortură și tentativă de omor. Mai sunt vizați de anchetă fostul șef al Poliției Novaci și un șef din Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Gorj.

Pe durata măsurilor preventive, inculpații nu au voie să ia legătura cu victima lor, Constantin Dodoi, din Novaci, cu martorii din dosar și nici între ei nu au voie să vorbească.

Totul a avut loc la finalul lunii mai, când mascații au vrut să-i dea o lecție unui novăcean acuzat că a acroșat un polițist de la Rutieră cu mașina și apoi ar fi fugit de la locul faptei. L-au prins și l-au bătut crunt, bărbatul ajungând din arest direct pe masa de operație. Totul s-ar fi petrecut cu complicitatea fostului șef de Post de la Novaci.

"Din cercetări rezultă că Ionuț Alin Buligan, Alexandru Mihălcescu, Tudorel Rovența și Alexandru Popescu au lovit cu pumnii, genunchii, picioarele încălţate cu ghete tip bocanc şi baston tip tomfă, leziunile traumatice produse necesitând pentru vindecare 40 – 45 de zile de îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei", au transmis procurorii.

De asemenea, rechizitoriul arată că agentul principal Ilie Cosmin Anica a ieșit a permis schimbarea unghiului camerei de supraveghere din sala de așteptare a Poliției Novaci, iar apoi a început bătaia. Anica a ieșit din încăpere, mai notează procurorii.

Șeful Poliției din Novaci este suspectat că ”a acordat inculpaților sus menționați un ajutor moral, creându-le sentimentul impunității, încurajându-i pe aceștia să se manifeste agresiv față de partea civilă”.

Vizualizări: 8,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: