Gorj: Inundațiile au produs pagube de 3 milione de lei

Pagube de milioane de lei au rezultat după inundațiile de săptămâna trecută. Așa arată un bilanț realizat de autoritățile județului Gorj. După ce apele învolburate ale Jiului au făcut prăpăd zilele trecute în mai multe localități, primarii trag linie și își calculează pierderile.

Viitura puternică de săptămâna trecută a măturat pur și simplu mai multe gospodării din județul Gorj. Mașini, animale, dar și alte bunuri au fost luate de ape. Mai mult, infrastructura rutieră a fost și ea afectată, fiind distruse mai multe podețe și drumuri.

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, spune că pagubele se ridică la aproximativ 3 milioane de lei, bani ce vor fi puși la dispoziție din fondul de rezervă.

”Există un fond de rezervă la dispoziția primului ministru, care va fi activat și vor fi puse la dispoziție sumele necesare pentru repararea elementelor de infrastructură ce au fost distruse. Se impune în continuare realizarea unei sistematizări a râului Jiu, realizată de SGA Gorj. După estimările noastre, în urma inundațiilor, având în vedere cele distruse de la Gureni, din comuna Peștișani, de pe Valea Sohodolului în comuna Runcu, dar și la Drăguțești, ar fi necesară, după o primă estimare, o sumă de circa 3 milioane de lei”, a declarat prefectul de Gorj, Cristinel Rujan.

Vizualizări: 701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: