Gorj: Scenariu roșu pentru un liceu și o grădiniță

Colegiul Tehnic Mătăsari din județul Gorj aplică de luni "scenariul roșu", iar cursurile vor fi suspendate temporar, după ce secretarul unității de învățământ a fost confirmat pozitiv la testul pentru coronavirus.

Profesorii care au intrat în contact cu acesta au fost trimiși și ei în carantină la domiciliu. Prefectul de Gorj, Cosmin Pistol, spune că elevii vor învăța de acasă, fiind vorba despre sistemul online.

Același lucru se aplică și pentru două grupe de preșcolari de la o grădiniță din Târgu Jiu, mai spune trimisul guvernului în teritoriu.

”A fost votată o hotărâre prin care se va aplica planul roșu. Elevii vor sta acasă o perioadă și vor învăța online. Mai sunt și două grupe de preșcolari. Și în acest caz se va aplica scenariul roșu. Cei de la Direcția de Sănătate Publică Gorj au ajuns la această concluzie”, a spus prefectul de Gorj, Cosmin Pistol.

Peste 50 de elevi au intrat în izolare în prima săptămână de școală, iar cadrele didactice și nedidactice nevoite să stea acasă trec de 30.

Vizualizări: 2,993

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: