Gorj: Toți elevii de 10 continuă studiile în România

Elevii gorjeni care au luat media 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională în acest an au ales să continue studiile în România. Cei 12 adolescenți au fost premiați miercuri la Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Tinerii au vorbit despre visurile lor de a deveni profesori, medici sau ingineri.

Din cei zece elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Națională, aproape toţi s-au orientat către Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Unul din ei este chiar fiica fostului inspector Paralescu, Flavia. Tânăra a intrat la Matematică-Informatică la “Tudor” şi speră să aibă aceleaşi rezultate şi peste patru ani. „M-am pregătit în mod constant de-a lungul anilor şi cred că aşa ar trebui să facă toţi elevii. Nu pot să spune că într-o zi m-am pregătit mai mult sau mai puţin, m-am pregătit constant. Mai am timp să mă gândesc ce facultate voi urma apoi”, a declarat Flavia Paralescu, elevă.

Tot la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” a intrat şi Răzvan Valentin Bogdan, care spune că şi-ar dori să lucreze în IT peste patru ani când termină liceul.

 Campioană națională la Radiogoniometrie

Maria Mija, eleva de clasa a VIII-a care a obţinut 10 la Evaluarea Națională, după contestaţii, şi-a propus să devină medic chirurg după ce termină bio-chimia la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. „Îmi doresc să fiu medic chirurg, să salvez oameni, mi-ar plăcea foarte mult. Am participat recent la Campionatul Internațional de Radiogoniometrie unde am obținut locul al III-lea pe echipe. Concursul constă într-un traseu cu harta şi busola, e de alergat prin pădure”, a spus Maria Mija.

 A luat 10 la bac şi se face profesoară

Denisa Berele este una din cele două fete care au luat media 10 la Bacalaureatul din 2017. Tânăra a terminat liceul la Turceni, iar acum este studentă în primul an la Universitatea din Craiova, Română-Engleză. „Îmi doresc să devin profesoară pentru că mi se pare că este una din meseriile care aduce satisfacţii extraordinare, să lucrezi cu copiii, să ajuţi la formarea lor. Am învăţat constant din clasa a IX-a până în clasa a XII-a, nu am lăsat să se acumuleze materie. Nu e dificil să iei 10 la bacalaureat dacă eşti serios”, a declarat Denisa Berele.

 Mesajul șefului ISJ Gorj

Cei 12 elevi au primit premii în bani pentru performanţa lor şi pentru seriozitatea cu care au tratat examenele naţionale. Astfel, cei care au luat 10 la evaluare au primit câte 1.000 lei fiecare, iar cei cu 10 la bacalaureat au primit câte 3.000 lei fiecare. Şeful ISJ Gorj, Ion Işfan, a avut un mesaj pentru tinerii de succes. „Copiii care învaţă carte vor avea parte de o viaţă frumoasă, nu neapărat de o viaţă bogată. Cu toți banii din lume nu poţi cumpăra viaţa frumoasă de care au parte copiii care învață carte”, a fost mesajul șefului ISJ Gorj, Ion Işfan. 

Vizualizări: 2,226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: