Stațiunea Rânca, locul cel mai căutat din Gorj

Distracție și voie bună pe pârtiile din stațiunea montană Rânca. Așa a arătat acest weekend care a fost unul plin de turiști. Fie că au venit pentru mai multe zile, fie doar pentru weekend, turiștii au profitat din plin de zăpada numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Mii de turiști au luat cu asalt stațiunea Rânca pentru o porție de distracție pe care nu o vor uita așa ușor. Temperaturile scăzute nu i-au speriat, iar pârtia a fost locul de vis. În Rânca, sâmbătă, termometrul arăta -17 grade Celsius, însă turiștii spuneau că nu îi sperie acest lucru, iar atunci când se distrează imediat se încălzesc.

”Este splendid. Chiar dacă este frig, nu ținem cont de așa ceva, ne distrăm și ne încălzim (...) Am venit să schiem. Suntem din București. Păcat că trebuie să ne întoarcem la muncă, am fi stat mai multe zile. Este frig, așa este, dar asta prea puțin contează. Distracția este în toi și vrem să profităm de aceste zile libere”, au spus câțiva turiști.

Pe pârtia de schi l-am găsit și pe Luca, un băiețel de numai 6 anișori. Prichindelul a venit cu părinții la munte pentru a schia, spunând că a învățat să practice acest sport de la vârsta de 3 ani. ”Îmi place la munte, este frumos. Am venit să schiez. Am învățat de la domnul instructor. Nu îmi este frig, este frumos. Nu îmi e frică de schiuri, am învățat să fac asta de la 3 ani. Acum am 6 ani”, a spus Luca.

Gradul de ocupare a cabanelor este de peste 90%, iar turiștii vin de peste tot, cei mai mulți din zona Bucureștiului. ”Gradul de ocupare este de peste 90% în toată stațiunea. Turiștii vin din toate colțurile țării, mai ales din București. Oamenii caută cazare cu restaurant și nu numai. Un weekend la Rânca pleacă de la 400 de lei, două nopți de cazare, cu mic dejun inclus”, a spus Lucian Pănescu, unul dintre cabanierii din Rânca.

Vizualizări: 1,812

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: