Secretele culturii de varză din răsaduri

Plantarea răsadurilor se face când au vârsta de 2 luni și au dezvoltat deja 5-6 frunze adevărate. În cazul unor soiuri timpurii, plantarea se face la începutul lunii aprilie, la soiurile de vară se face la începutul lunii mai, și la sfârșitul lui iunie pentru varza de toamnă sau pentru varza roșie.

La plantarea răsadurilor de varză este necesară fasonarea răsadului înainte de plantare. Aceasta constă în scurtarea vârfului rădăcinii și a frunzelor. Terenul se afânează bine înainte și se îngrașă cu gunoi de grajd. La plantare, răsadurile se îngroapă până la nivelul primei frunze.

La două săptămână după plantare trebuie să faceți mușuroitul prin adunarea pământului în jurul plantei până la nivelul primei frunze.

Plantele se udă dimineața, când soarele nu este foarte puternic. Se va evita udarea la apusul soarelui, deoarece este bine ca plantele să nu intre în noapte cu picături de apă pe frunze, fapt ce crește riscul de apariție a unor boli cauzate de fungi.

Distanța de plantare pentru răsadurile de varză este de 70/30 cm la varza timpurie și 70/40 la varza de vară, varza de toamnă și varza roșie.

Vizualizări: 1,691

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: