Gorjean încarcerat în cea mai dură pușcărie din Suedia. Ce a făcut!

Un bărbat de 26 de ani, din Târgu Jiu, a fost arestat în Suedia pentru trafic de droguri. Tânărul se află încarcerat în Penitenciarul Kumla, cea mai mare și dură închisoare din statul scandinav.

S.A.D. a fost condamnat definitiv, la 17 ianuarie 2020, la o pedeapsă de 4 ani și 4 luni închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc.

Gorjeanul nu a declarat la punctul vamal de intrare în Suedia, în portul Ystad, un număr de 163.800 tablete care conțineau narcoticul Clonazepam, încălcând interdicția special prevăzută în legătură cu importul acestui produs. Medicamentul este folosit pentru tratamentul epilepsiei. Fapta a avut loc la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Autoritățile judiciare din Suedia au cerut transferarea gorjeanului într-un penitenciar din România. Tânărul din Târgu Jiu nu a fost de acord să-și ispășească pedeapsa în țară. Condițiile din închisorile suedeze sunt cu mult peste cele din România. În plus, Suedia este cunoscută pentru penitenciarele sale luxoase.

Târgujianul va reveni însă în țară, pentru că s-a decis expulzarea sa din Regatul Suediei. În plus, nu mai are voie să pună piciorul în țara nordică înainte de 27 decembrie 2029.

„Autoritățile suedeze au mai menționat că Tribunalul de Primă Instanță Ystad a decis în data de 27.12.2019 și faptul că S.A.D. va fi predat în România pentru executarea pedepsei cu închisoare conform sentinței definitive pronunțate la data de 10.05.2019 de Judecătoria Târgu Jiu, fiind emis mandatul european de arestare nr. 10/20.11.2019 de către această ultimă instanță”, se arată în cererea autorităților suedeze.

„Dispune transferarea condamnatului în vederea continuării executării pedepsei de 4 ani și 4 luni (1580 zile) închisoare într-un penitenciar din România, cu respectarea regulii specialității. Deduce din pedeapsă perioada executată de la 25.10.2019 la zi. Dispune emiterea mandatului de executare a pedepsei închisorii la data rămânerii definitive a prezentei sentințe”, a decis Curtea de Apel Craiova, pe 29 mai. Sentința nu este definitivă.

Gorjeanul se află în arest din 25 octombrie 2019, fiind deținut în penitenciarul de maximă siguranță de lângă Orebro, în centrul Suediei. Kumla este una dintre cele trei închisori de înaltă securitate din Suedia care găzduiește deținuți de mare risc. Aici se află încarcerat și teroristul din Stockholm, care în urmă cu trei ani a ucis cinci oameni și a rănit alți zece, după ce a intrat cu un camion furat în mulțimea de pe o stradă pietonală extrem de frecventată.

Vizualizări: 5,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: