Gorjean rănit de "poliţişti în misiune"

Un echipaj de poliţie din Gorj, care mergea spre un alt accident, nu a mai ajuns la locul faptei pentru că, pe drum, maşina cu girofar a lovit un bărbat care mergea pe marginea şoselei. Poliţiştii spun că aveau girofarul şi sirena pornite, deşi, rănitul a aflat de abia la spital că fusese lovit de oamenii legii, semn că cel puţin el nu a prea remarcat semnalele acustice şi vizuale pe care le invocă autorul accidentului în apărarea sa.

Accidentul s-a produs la Bărbăteşti. Echipajul de Poliţie se grăbea să ajungă la Ţânţăreni, la un alt accident, unde trei maşini s-au izbit una de alta. La un moment dat, în faţa oamenilor legii a apărut brusc un bărbat, pe care poliţistul aflat la volan nu a mai avut cum să-l evite, mai ales că asfaltul era umed şi acoperit cu ceaţă. "Accidentul s-a produs pe fondul traversării neregulamentare, prin loc nepermis, fără că persoana în cauză să se asigure prealabil. Echipajul din maşina respectivă se deplasa la un accident în localitatea Ţânţăreni şi avea semnalele acustice şi vizuale în funcţiune", afirmă subinspectorul Robert Vâgaru de la Poliţia Rutieră Gorj.

Bărbatul rănit este tot un conducător auto, care este din Negomir şi care a coborât brusc din maşina sa pentru a discuta cu şoferul unui alt autoturism pe care îl depăşise şi care era parcat pe marginea drumului. Vasile Rădoi, de 52 de ani, a ajuns la spital fără să aibă idee cine l-a lovit sau cum s-a produs accidentul. "Am văzut Papucul tras pe dreapta, trecusem de el şi trăsei pe dreapta ca să merg spre el să-l întreb ceva, o problemă. Nu ştiu unde eram sau cum am fost lovit. Aici la spital auzii că o maşină de Poliţie, dar nu ştiu mai multe", spune bărbatul care a trecut mai întâi pe la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti şi mai apoi prin Unitatea de Primiri Urgenţe Târgu Jiu. Medicii au dat asigurări că acesta este în afara oricărui pericol, pacientul nedorind să rămână internat prea mult, deşi capul său a spart un parbriz de maşină, Rădoi fiind apoi trântit pe asfalt.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a comunicat că angajatul său nu se afla sub influenţa alcoolului în momentul producerii accidentului. Poliţistul este acum anchetat penal de către colegii săi, el urmând probabil să fie găsit nevinovat pentru rănirea bărbatului.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: