Barăcile din lemn de la ACH, cuprinse de flăcări

Un incendiu izbucnit în jurul prânzului la barăcile de la ACH le-a dat de gândit serios chiriaşilor din imobilele care aparţin Primăriei Târgu Jiu, femeile, în special, izbucnind în lacrimi de teamă că focul le va distruge şi lor puţina agoniseală pe care o au. Incendiul a fost observat la baraca în care stă Marin Cobzaru, flăcările cuprinzând în scurt timp pereţii, din lemn, precum şi tavanul, acoperişul clădirii fiind din plăci de azbociment.

Situaţie dramatică ieri pentru locuitorii din colonia ACH, acolo unde casele sunt nişte barăci din lemn care pot oricând să se facă scrum din cauza structurii pe care o au. Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi au reuşit să localizeze focul, după care, timp de mai bine de o oră s-a muncit pentru stingerea incendiului. Cauza declanşării acestui incendiu pare să fie un scurt-circuit la un întrerupător, după cum au menţionat pompierii.

Focul s-a extins la o vecină

Bărbatul nu ştia nimic despre cum a izbucnit incendiul. "Eu nu mai prea stăteam pe aici, dar mai aveam lucruri înăuntru, inclusiv actele, că asta mă doare cel mai rău acum. Am fost de dimineaţă, am luat o parte din acte, că mi-au trebuit undeva şi după aia am plecat. Acum am venit aici ca să mai iau alte hârtii şi am văzut pompierii. Am văzut fumul, dar nu m-am gândit că la mine arde pentru că nici nu aveam sobă sau reşou ceva, care să fi funcţionat aici. Duşmani? Păi din ăştia are oricine, da' la ce dracu să dea ei foc la mine că şi aveam ha avere pe aici", spunea ieri chiriaşul barăcii mistuite de foc.

Pentru cine nu cunoaşte zona, barăcile sunt lipite una de alta, având pereţi comuni, din lemn, evident, motiv pentru care focul s-a extins de la Cobzaru la o vecină care de abia mai putea să suporte necazul ce s-a abătut peste capul ei. În vârstă de peste 70 de ani, bătrâna încerca să respire prin fumul dens din cameră şi să salveze împreună cu o prietenă ce mai putea de pe acolo. "Am copilul la muncă în Valea Jiului şi nici nu ştiu cum să-l anunţ să vină mai repede, mumă. Am mai păţit din astea, la Bistriţa, acum câţiva ani, mi s-a făcut tot aşa scrum baraca. Toată viaţa mea am fost pe şantier prin barăci şi uite cu ce m-am ales. Nu mai pot şi nu mai am nici cum s-o iau de la capăt. Suntem ca vai de noi, măcar de am mai salva de prin documente ceva acte că alea se refac mai greu şi mai şi costă", spunea, cătrănită, bătrâna.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: