Gorjeanca Adela Bălţoi, campioană la 10k, la Maratonul Bucureştiului

La Maratonul Bucureştiului s-au aflat la start mai mulţi sportivi gorjeni şi o mare parte a acestora au fost medaliaţi. Printre câştigători s-a numărat şi atleta din Gorj Adela Bălţoi, fostă sportivă a CS Pandurii Târgu Jiu, plecată în vară de la clubul gorjean. Aceasta s-a clasat pe prima poziţie a podiumului în proba de 10  km.

Atleta formată şi crescută la LPS Târgu Jiu şi CS Pandurii Târgu Jiu, Adela Bălţoi, a ales din vară un alt club pentru a-şi continua activitatea sportivă de performanţă, clubul târgujian Pandurii neavând resurse pentru a recompensa performanţele  sportivilor aşa cum ar merita, iar ofertele  pentru campionii de atletism  sunt numeroase. Participantă la proba de  10 km  a Maratonului Bucureştiului, Adela Bălţoi a reuşit să  se impună ocupând  locul I cu timpul de 0:37:19. Sportiva de 27 de ani nu mai concurează de o lună pentru clubul Pandurii dar contiuă să câştige concursuri. La începutul  lunii octombrie s-a impus la un concurs de semimaraton de la Plopeni iar în urmă cu o săptămână a alergat la crosul Loteriei Române ocupând locul doi pentru noul său club, ACS Sportul Feroviar pentru care a alergat şi la Maratonul Bucureştiului. La final sportiva a dorit să mulţumească şi unui club gorjean cu care mai colaborează încă: „Aş vrea să îi mulţumesc domnului Gabriel Dan Chiriac, de la Clubul White Wolf din Baia de Fier. Deşi am plecat din Gorj mai colaborăm şi mă ajută cu înscrieri la diferite competitii.”

Laurenţiu Ciobanu a fost primul antrenor al Adelei Bălţoi, la LPS Târgu Jiu iar în anul doi de facultate a început colaborarea cu antrenoarea Viorica Dima de la CS Pandurii. Primul titlu naţional câştigat pentru Pandurii a fost la Maraton când concura la tineret.  Adela Bălţoi a devenit campioană balcanică în 2017, la 3000 de metri obstacole, şi la 3000 de metri plat, în Serbia. Succesul din 2018 la Maraton a confirmat progresul Adelei cu un record personal.

Vizualizări: 777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: