Alina Butnariu, medalie de aur pentru Pandurii la maraton

Clubul Pandurii Târgu Jiu a fost prezent cu sportivi la Campionatul Național de Maraton pentru seniori și tineret, ediția 2019, care a avut loc duminică, 13 octombrie, în București. Întrecerea a avut  loc la individual dar și pe echipe, feminin și masculin iar atleta clubului Pandurii ,Alina Butnariu  a sosit prima în proba de  tineret şi a  ajuns lacel de-al cincilea titlu de campioană naţională din acest an.

Campionatul Național de Maraton a avut loc în cadrul Maratonului Bucureștiului, un concurs de anvergură la care Federația Română de Atletism este partener tradițional. Startul s-a dat duminică, 13 octombrie, la ora 9:30, din Piața Constituției. La această ediţie participarea s-a făcut individual și pe echipe la categoria: seniori, tineret, echipele fiind  alcătuite din patru atleţi care au punctat prin cumularea timpilor realizati de primii 3 sosiți din clasamentul general.

Şi la aceste campionate  s-a remarcat din nou sportiva CS Pandurii Alina Butnariu care a devenit campioană națională la maraton, la Campionatul Național de Tineret.

Sportiva  pregătită la  CS Pandurii de antrenorul Ion Bură a alergat cu această ocazie primul său maraton pe șosea și a câștigat detașat locul I la categoria tineret. Sportiva de  la  Pandurii a  mai avut  pe podium o  colegă, care a ocupat locul trei şi a câştigat medalia de bronz,  Mihaela Cioveie, sportivă antrenată de Viorica Dima.

Sportivele CS Pandurii vor alerga din nou vineri, 18 octombrie, la Băile Felix, unde vor lua parte la Campionatul Național de Cros. Antrenorii acestora speră ca şi la acest concurs fetele să obţină alte medalii pentru vitrina clubului şi pentru municipiul Târgu Jiu.

Alina Butnariu este deja la al cincilea titlu de campioana națională, obținut în anul 2019.

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: