Gorjeanca Andreea Munteanu, la Campionatele Europene de gimnastică

Gorjeanca Andreea Munteanu va evolua la Campionatele Europene de gimnastică, programate în perioada 13-19 aprilie, la Montpellier, ea fiind inclusă în lot după accidentarea Larisei Iordache. Autorităţile locale de la Bustuchin se aşteaptă ca Andreeea să facă din nou o surpriză frumoasă, după ca anul trecut a câştigat aurul la europene.

Andreea Munteanu, originară din Bustuchin, va reprezenta România la Campionatele Europene de gimnastică, alături de colegele sale Diana Bulimar, Andreea Iridon şi Laura Jurca. Andreea a fost inclusă în competiţie în locul Larisei Iordache, care a fost retrasă de federaţie de pe lista participantelor după ce a primit încă două săptămâni de pauză din cauza unei inflamaţii la gleznă.

Zilele trecute, Andreea Munteanu a câştigat medaliile de aur şi argint la Cottbus, în Cupa Mondială. Andreea Munteanu a câştigat aur la bârnă şi bronz la sol. Andreea a primit 14,400 pentru exerciţiul de la bârnă, devansându-le clar pe reprezentanta gazdelor şi pe iberica Ana Perez Campas. La sol, cea mai bună fost o poloneză, urmată de Andreea Munteanu 13,700 şi de o portugheză.

În urmă cu aproximativ un an, Andreea a intrat în lotul naţional de senioare şi a câştigat o medalie de aur la europene. La puţin timp după aceea, Andreea Munteanu a primit titlul de „Cetăţean de Onoare” al comunei Bustuchin. Autorităţile locale se aşteaptă ca şi de data aceasta Andreea să urce podium, la Montpellier. „Era de aşteptat că ne face din nou surprize plăcute. Andreea Munteanu este un simbol al comunei Bustuchin. Când spui Andreea Munteanu, spui Bustuchin. O felicit din tot sufletul şi sunt mândru că Andreea este din Bustuchin. La prima sa performanţă de acest gen am spus că îi voi acorda titlul de „Cetăţean de Onoare” şi l-am acordat. De asemenea, sala de sport din localitatea noastră poartă numele Andreei Munteanu. Cu siguranţă, performanţele Andreei vor continua”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: