Gorjeanca olimpică la Beijing se retrage din activitate la Târgu Jiu

Eveniment deosebit la sfârșitul acestei săptămâni pentru iubitorii sportului din municipiu și nu numai. Faimoasa campioană olimpică de la Beijing, Constantina Diță, participă duminică dimineața, începând cu ora 7.00, la ultimul maraton din viața sa, organizat în cadrul unei acțiuni mult mai ample la Târgu Jiu.

Intrată în Cartea Recordurilor pentru că a devenit la 38 de ani cea mai în vârstă campioană olimpică, atleta originară din Turburea vine duminică la Târgu Jiu pentru a alerga pentru ultima dată alături de cei care o iubesc și îndrăgesc mișcarea în aer liber. „Maratonul Recunoștinței” a fost organizat până acum în diferite multe alte locuri din țară, dar duminică este adus la Târgu Jiu special într-o zi în care atleta gorjeană sărbătorește 6 ani de când a câștigat medalia de aur la Olimpiadă.

Ieri și-a amintit pentru jurnaliștii din Gorj că a ratat cu 4 ani înainte titlul la Olimpiada de la Atena pentru că era la fel de cald ca și acum la Târgu Jiu. Nu știa de ce poartă unele dintre concurentele sale geci cu gheață pe ele, care le păstrau corpul la temperaturi foarte scăzute. Avea să afle pe pielea sa, când, după vreo 30 și ceva de kilometri de alergat a simțit că leșină, terminând cursa de abia pe locul 20. Experiența respectivă a ajutat-o însă să se pregătească mai bine pentru cursa de la Beijing și timp de 4 ani a exersat până când a reușit să devină cea mai bună maratonistă din lume. Își amintește cu drag că mama sa nu o lăsa în copilărie să fugă, deși îi întrecea pe toți colegii săi.

A ajuns însă în cele din urmă la Târgu Jiu, s-a înscris la clubul de aici și a început să câștige competiție după competiție, Maricica Puică fiind cea despre care spune că a inspirat-o în întreaga sa carieră. Acum gorjeanca stă în America, la Denver, are un băiat de 21 de ani student acolo, iar la Gorj și mai ales la Turburea revine cu drag ori de câte ori are ocazia. Campioana s-a decis însă să își încheie socotelile cu sportul și vrea ca în următorii ani să colinde lumea și mai ales România pentru a descoperi locuri despre care doar a auzit și nu a avut timp să le viziteze. Duminică însă îi așteaptă pe gorjeni să îi fie alături și să alerge alături de ea într-o acțiune sportivă care este unică.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: