Gorjeanul cu cele mai mari datorii la stat este „un amărât”

Dumitru Tentoaica, un gorjean din comuna Ţânţăreni, sat Floreşti, este în top zece români cu datorii mari la stat. Deşi nu este un nume cunoscut opiniei publice, Tentoaica figurează cu datorii de 10.778.833 lei la bugetul de stat şi 1.071.938 la bugetul de sănătate. Acesta a fost declarat insolvabil.

Bărbatul trăieşte din ajutorul social, iar pe numele lui au făcut afaceri nişte rude. Deşi acestea au dat o ţeapă de peste două milioane de euro bugetului de stat, îşi văd în continuare de afaceri, în aşteptarea amnistiei fiscale.

Întrebat cum a ajuns să aibă datorii de două milioane de euro, Dumitru Tentoaica a spus la Gorj TV că „nu aveam cum”. Acesta spune că este imobilizat la pat şi că i-a dat buletinul de identitate surorii sale. „Am buletinul la ea, că eu nu pot să mă deplasez. I-am dat buletinul de s-a dus la sfat la Ţânţăreni de mi-a făcut nişte acte. Da, a avut buletinul la ea, nu ştiu ce a făcut”, a spus bărbatul.

Primarul din localitate, Maria Vasilescu, a spus la postul de televiziune că Tentoaica este un om necăjit, de care s-au folosit alţii. „Este un amărât, a fost la ajutorul social. Are o căsuţă, o cămăruţă, i-am făcut-o noi, că i-a luat casa foc, a ars. Ne-a venit şi nouă hârtie că are firmă şi îl tăiasem de la ajutorul social, pe urmă ne-a adus hârtie că firma e lichidată. O soră de-a lui, Ştefănoaica Elena, a venit şi l-a minţit că îi face firmă, că nu ştiu ce. I-a luat buletinul nepotu-său, a semnat, i-a trecut firma pe numele lui. El stă la pat, nu îl îngrijeşte nimeni. Amărât a fost toată viaţa”, a spus primarul Maria Vasilescu.

Dumitru Tentoaica este numai una dintre persoanele care ar putea beneficia de amnistia fiscală anunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Primul pe lista de datornici este Robert Negoiţă, primarul PSD al Sectorului 3 Bucureşti, cu o datorie de 238.366.695 de lei la bugetul de stat. În top zece sunt şi alţi asistaţi social pe numele cărora nişte şmecheri au făcut firme, dar şi un avocat acuzat de înşelăciune şi alte personaje care au făcut afaceri pe persoană fizică, nu pe firmă.

Vizualizări: 3,940

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: