Elevii de la două şcoli importante din Târgu Jiu, relocaţi

Mai multe şcoli din Târgu Jiu intră în reparaţii în această vară, iar mulţi dintre elevi vor studia în alte spaţii. Două unităţi de prestigiu din oraş vor fi extinse, iar în perioada lucrărilor, copiii vor învăţa în alte şcoli. De spaţii noi au nevoie şi dascălii şi elevii Liceului „Gheorghe Magheru” din Târgu Jiu.

Lucrările au fost demarate la câteva dintre unităţile şcolare. Pentru că investiţiile nu vor fi gata până începe noul an şcolar, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj caută deja soluţii. „Vor fi demarate investiţii serioase. Se mai pune un etaj peste Şcoala «Alexandru Ştefulescu» din Târgu Jiu. Vom avea foarte multă treabă. Lucrările se vor termina anul viitor. Va trebui să luăm măsuri în plus de securitate, să relocăm o parte din copiii de acolo în alte spaţii. Vom aglomera alte spaţii şcolare”, a transmis, la Radio Accent, Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Iar Şcoala Gimnazială „Alexandru Ştefulescu” nu este singura care va deveni şantier. „La Şcoala «Sfântul Nicolae», de asemenea, din ce ştiu, a şi venit constructorul acolo. Se lucrează la mansardarea şcolii. Se mai pune un etaj pe clădirea respectivă”, a mai menţionat Işfan.

În plus, liceenii de la Colegiul „Gheorghe Magheru” au şi ei nevoie de mai mult spaţiu. „Liceul «Gheorghe Magheru» are nevoie de spaţii şcolare pentru că fabrica Artego are nevoie de spaţiile în care ne-a găzduit aproape 30 de ani. Eu îi mulţumesc domnului director că ne-a păsuit până acum. Vom începe o campanie de sensibilizare a comunităţii, a Consiliilor Locale, pentru că practic cadrele didactice şi elevii de la Liceul nr. 1 au pe holuri obiectele care au fost în spaţiile de la Artego”, a încheiat Ion Işfan.

Vizualizări: 3,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: