Gorjeanul Florin Mergea urcă în clasamentul ATP

Tenismenul Horia Tecău a căzut pe locul 4 în clasamentul mondial la dublu, în timp ce Florin Mergea a urcat până pe poziţia a 13-a, potrivit datelor prezentate luni de către site-ul ATP.
Horia Tecău (31 de ani) a pierdut un loc faţă de săptămâna trecută şi are 7.450 de puncte în clasament. Horia a fost depăşit de britanicul Jamie Murray (30 de ani). Dublul Jean-Julien Rojer/Horia Tecău a fost eliminat în primul tur al turneului ATP Masters 1000 de la Roma, disputat pe zgură. Olandezul şi românul ocupă locul 6 în clasamentul pe echipe pentru Turneul Campionilor.
Florin Mergea (31 de ani) a urcat o poziţie faţă de precedentul clasament. Perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea a fost eliminată în semifinalele turneului ATP Masters 1000 de la Roma. Indianul şi românul se află pe locul 9 în clasamentul pe echipe pentru Turneul Campionilor, de la finele anului. Cele mai bune opt dubluri se vor califica la această competiţie.
Horia Tecău şi Florin Mergea se pregătesc pentru participarea la Openul Franţei, de la Roland Garros, în perioada 22 mai-5 iunie. Perechile Jean-Julien Rojer/Horia Tecău şi Rohan Bopanna/Florin Mergea sunt printre favorite la câştigarea trofeului de la Paris. Totodată, românii vor face echipă la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, care vor avea loc între 5 şi 21 august. (A.A.)

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: