Investiţia la Sala Sporturilor, blocată la CNI

Sala Sporturilor din Târgu Jiu nu va fi modernizată până la sfârșitul acestui an, așa cum au anunțat autoritățile locale. Constructorul, o societate din Slatina, trebuie să execute aceste lucrări în termen de 10 luni de la emiterea ordinului de începere al acestora de către Compania Națională de Investiții. Numai că ordinul nu a fost emis.

Compania Națională de Investiții (CNI) nu a demarat investiția privind modernizarea Sălii Sporturilor din Târgu Jiu. Lucrările ar trebui să fie gata până la sfârșitul acestui an, însă în contractul încheiat cu Grup Primacons Slatina este specificat că termenul de execuție este de 10 luni. În acest context nu mai există dubii că anul acesta nu vor fi încheiate. Sunt voci care spun că executantul lucrărilor ar fi umflat cantitățile de materiale în deviz, iar CNI ar fi respins acel deviz. Autoritățile locale din Târgu Jiu au tot anunțat că vor începe lucrările de modernizare și extindere la Sala Sporturilor, astfel încât acum nu știu ce să mai spună. "La Sala Sporturilor contractul între investitor, CNI, și constructor este contract de proiectare și execuție. Lucrurile au decurs normal întrucât pentru emiterea ordinului de începere proiectul trebuie avizat, întâi se face faza de proiectare urmând începerea lucrărilor. S-a elaborat proiectul tehnic a intrat în comisia tehnico-economică de avizare a proiectelor la CNI, am înţeles din discuțiile purtate cu reprezentanţii CNI că proiectul a fost avizat urmând ca în perioada imediat următoare să se emită ordinul de începere al lucrărilor", a declarat Raul Chiriac, șeful Șerviciului Investiții din cadrul primăriei Târgu Jiu.
Dacă la Sala Sporturilor se bate pasul pe loc, la stadion se muncește. Reprezentanții primăriei cred că la stadion vor fi respectate termenele prevăzute în contract. Autoritățile au dat asigurări în trecut că lucrările de modernizare și extindere la stadion vor fi încheiate în 2016.

Galerie foto



Vizualizări: 556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: