Viitorii instructori sportivi, pregătiţi la LPS Târgu Jiu

Oportunitate pentru tinerii care vor să devină instructori sportivi atestaţi. Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Târgu Jiu este singura unitate de învăţământ din Gorj care le dă posibilitatea tinerilor să se specializeze în această meserie. În anul şcolar 2016-2017, absolvenţii de gimnaziu au la dispoziţie patru clase de a IX-a, însemnând trei clase cu profil sportiv cu 84 locuri dintre care o clasă cu 28 de locuri pentru elevii legitimați la cluburile și asociațiile sportive din municipiu sau din județ şi o clasă cu profil real, specializarea ştiinţe ale naturii cu 28 locuri.   

Absolvenţii de gimnaziu care și-au propus să facă performanțe în domeniul sportiv şi nu numai pot să se înscrie la clasele înființate pentru anul școlar viitor la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu. Directorul unității școlare a spus de ce absolvenţii claselor a VIII-a ar trebui să urmeze cursurile liceale în această unitate de învăţământ. "Absolvenţii de gimnaziu ar trebui să opteze pentru liceul nostru pentru că este un liceu cu program sportiv care a avut rezultate remarcabile de-a lungul timpului. Majoritatea dintre cei care îşi doresc să facă sport sau mai au afinități pentru o anumită disciplină sportivă vin la unitatea noastră. Sportul, în ultimul timp, nu prea mai este dorit de copii pentru că nu mai avem nici baze materiale, dar cred că, pe parcurs, edilii acestui oraș vor demara lucrările unei baze sportive frumoase pentru că este necesară. Suntem angrenaţi într-un proiect cu Clubul Pandurii Târgu Jiu. Copiii sunt legitimați și la noi și, având un protocol de colaborare, cei mai buni copii, după o anumită vârstă, merg să facă performanță la clubul de Liga I. A fost realizat un proiect de schimbare a suprafeţei sălii de sport şi aşteptăm să demareze lucrările. Tinerii care vor urma specializările sportive la liceul nostru, la sfârșitul clasei a XII-a, vor primi un certificat de calificare în urma susţinerii unui examen și cu acesta vor putea să lucreze ca instructori sportivi. Apoi, ei îşi urmează pașii spre studiile universitare", a declarat Gabriel Răscol, directorul Liceului cu Program Sportiv, din Târgu Jiu.
Ofertă educaţională
În cadrul liceului funcţionează atât clase cu profil sportiv, la nivelul cărora sunt integrate şi clase mozaic în care sunt cuprinşi elevi sportivi proveniţi de la alte unităţi sportive şcolare şi cluburi sportive din municipiu şi judeţ, dar şi o clasă cu profil real. "Ca și până acum mergem tot pe 4 clase în anul școlar 2016-2017. Sunt 3 clase de sport și una de Științe al Naturii. Două dintre cele de sport sunt cu copii legitimați la liceul nostru sau nelegitimați la niciun club sportiv. Iar una, cea de mozaic, este cu copii legitimați la toate cluburile din municipiu sau din județ sau la orice asociație sportivă, dar neapărat trebuie să fie legitimați la aceste asociații. Dacă nu, pot să candideze pe locurile celelalte. La clasa de Științe ale Naturii sperăm să se ocupe ca și până acum toate cele 28 de locuri. Programul pentru înscrierea candidaților este afișat pe site-ul liceului. Dacă sunt doritori pot să vină la liceu să obțină informații, dar înscrierea lor o să fie în 23 și 24 mai, iar probele o să fie pe 26 și 27 mai", a precizat directorul Gabriel Răscol.  
DOTĂRI
Liceul cu Program Sportiv este situat în zona de sud a municipiului Târgu Jiu şi dispune de un spaţiu adecvat atât procesului instructiv-educativ cât şi activităţilor. Funcţionează din anul 1992, iar de-a lungul anilor, elevii care au studiat aici au obţinut rezultate remarcabile în diverse competiţii naţionale, propulsând unitatea în clasamentul primelor licee pe ţară. Liceul dispune de: 2 săli de sport, un teren bitumizat de handbal, 2 terenuri sintetice de fotbal, o sală de forţă, 5 laboratoare din care 2 sunt de informatică iar celelalte sunt de fizică, chimie şi biologie. În cadrul unităţii funcţionează o bibliotecă şi 5 cabinete: de limba română, limbi moderne, matematică şi consiliere psihopedagogică.

Galerie foto


Vizualizări: 1,441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: