Sportiv din Gorj, locul I la Campionatul Național de Lupte Libere

Un tânăr sportiv din județul Gorj a obținut locul I la Campionatul Național Școlar de Lupte Libere, competiție care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, la Timișoara. Este vorba de Ionuț Stăvaru, elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu.

Clubul Școlar Sportiv Târgu Jiu s-a întors de la Timișoara, acolo unde s-a desfășurat Campionatul Național Școlar de Lupte Libere, cu premiul cel mare, adică cu locul I la categoria 58 kg, performanță obținută de sportivul Ionuț Stăvaru. În parcursul său, tânărul a fost antrenat de profesorii Rareș Voicescu și Sorin Vladoiu. Ionuț Stăvaru a fost descoperit și îndrumat spre acest sport la Școala Gimnazială "Constantin Brancuși" pe când era în clasa a IV-a, chiar de către profesorii care acum l-au condus spre performanțe. 
Profesorii care l-au antrenat pe Ionuț Stăvaru spun că tânărul a trebuit să slăbească câteva kilograme ca să poată participa la această competiție națională, la categoria respectivă. "La competiția de la Timișoara a trecut în preliminarii de Clubul Școlar Sportiv Târgoviste prin (4-0) și tuș, în seminfinale își învinge adversarul Clubul Școlar Sportiv Buzău prin superioritate tehnică (10-0), iar în finala mare trece de Clubul Școlar Sportiv Reșita cu scorul de (10-5), după ce în prima repriză a fost condus ( 2-4).Cel mai dificil meci a fost finala, iar cel mai greu "adversar" a fost cântarul oficial desfășurat vineri după o slabire de aproape 5,300 Kg", a declarat Rareș Voicescu, profesor la Clubul Școlar Sportiv Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 2,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: