Gorjeni arestați pentru trafic de droguri. Comprimate de peste 1, 4 milioane de euro

Trei gorjeni au fost arestați  preventiv fiind acuzați de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc. Valoarea depășește 1, 4 milioane de euro.


Cercetările au început în Petroșani și s-au terminat cu arestări în Gorj.

Mai exact, potrivit oamenilor legii, a fost realizată o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Petroșani, județul Hunedoara, a unui bărbat, în timp ce ar fi transportat 93.780 de comprimate dintr-un medicament și 196.770 de comprimate din alt medicament, care ar fi fost disimulate în 5 cutii de carton și depozitate într-un autoturism, bunuri cu o valoare de piață de aproximativ 1.450.000 de euro.


Totodată, în urma constatării infracțiunii flagrante, au fost descoperiți și ridicați, în vederea indisponibilizării, 23.840 de euro, respectiv 5.850 de lei, 5 telefoane mobile și 12 cartele SIM.

”Din cercetări a reieșit că, în urma unor înțelegeri prealabile, la indicațiile unui cetățean sârb, un bărbat, de 32 de ani, din județul Gorj, s-ar fi deplasat în județul Timiș și ar fi procurat de la cetățeanul sârb respectiv cele 93.780 de comprimate și 196.770 de comprimate. 
Pentru a asigura o ermetizare a activității infracționale desfășurate, bărbatul de 32 de ani ar fi fost însoțit de un alt bărbat, de 33 de ani, tot din județul Gorj, care ar fi avut drept sarcină identificarea unor potențiale autoturisme care să aparțină Poliției Române.
Ulterior, în vederea disimulării comprimatelor cu conținut stupefiant, acestea ar fi urmat să fie ascunse în elementele unui autoturism, având ca destinație finală Norvegia.
De asemenea, pentru documentarea întregii activități infracționale, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au oprit în trafic cetățeanul sârb, în timp ce intenționa să părăsească țara, prin punctul de trecere a frontierei Stamora-Moravița, descoperind asupra sa aproximativ 17.000 de euro”, se arată într-un comunicat al Poliției.


Procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a trei bărbați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

În urma prezentării la Tribunalul Gorj, cei trei au fost arestați preventiv.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.


Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Timișoara și Pitești, Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, serviciilor de combatere a criminalității organizate Mehedinţi și Vâlcea, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj și Direcției Regionale Vamale Timișoara.

Vizualizări: 5,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: