Burlan: Vom da în judecată Bankwatch pentru hărțuire și obstrucționarea activității

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, anunță că societatea va da în judecată organizația de mediu Bankwatch, pentru daunele provocate în cele două șuni cât Cariera Roșia a fost închisă.

Pe 17 iunie, instanța a admis cererea Bankwatch și a suspendat acordul de mediu al Carierei Roșia. Pe 23 august, instanța a anulat această decizie, la solicitarea CE Oltenia.  În această perioadă, compania a înregistrat pierderi uriașe, ca urmare a suspendării activității.

”În ce privește Bankwatch, vom cuantifica și noi să vedem care sunt pierderile suferite în perioada aceasta, când a fost afectat procesul de producție. Din cauza acțiunii acestui ONG, producția de la cariera Roșia s-a redus cu 25%. Vom analiza cu departamentul juridic, dar și cu avocați din afară, cu mai multă expertiză, și vom da Bankwatch în judecată pentru hărțuire și obstrucționarea activității și vom cere, bineînțeles, despăgubiri pentru pierderile suferite în perioada 1 iulie-23 august, când ONG-ul ne-a oprit activitatea. O să inventariem toate argumentele pe care le-a depus în instanță Bankwatch de-a lungul timpului împotriva carierelor miniere și o să demonstrăm că acolo sunt niște neadevăruri”, a spus Daniel Burlan, citat de national.ro.

Vizualizări: 1,830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: