Gorjeni din mai multe comune, păcăliți de samsari

Samsarii de oi nu au dat țepe doar în comuna Baia de Fier, cele pentru care au și fost condamnați. Și o familie din Bumbești-Jiu a ”vândut” 210 oi cu 7.000 de lei. Se pare că țeparii care au acționat aici sunt în relații cu samsarii care au păcălit oierii din Baia de Fier. Familia din Bumbeșt-Jiu încearcă că de ani de zile să recupereze banii, dar în zadar. Arată cu degetul către organele de poliție care instrumentează acest caz, pentru că nu-și fac treaba. Păgubiții vor să se îndrepte și împotriva acestora cu plângere penală.

În urmă cu doi ani, familia din Bumbești-Jiu a decis să vândă o mare parte din oi. A postat atunci un anunț pe un site dedicat vânzărilor, iar cumpărătorii nu au întârziat să apară.

După mai multe discuții telefonice și negocieri, gorjenii s-au trezit cu samsari la poartă. Urma să vândă 210 oi la prețul de 45.000 de lei. ”Mie mi s-a părut că sunt turci. Au venit cu un BMW X6 și mi-au dat 7.000 de lei în mână, urmând ca în trei zile să vireze în contul soției diferența de bani, pentru că exploatația este a soției, dar o ajutam și eu. Am mers împreună la notar, am făcut un contract de vânzare-cumpărare, ne-am întors la Bumbești-Jiu, au încărcat oile în mașină și duși au fost. Nu i-am mai văzut nici pe ei, nici bani. Vorbeam la telefon că îmi dau banii luni, luni că-mi dau joi, că au dat oile la un arab și așteaptă să le intre banii în cont și tot așa. După o lună m-am dus la poliție și am făcut plângere”, a povestit Daniel Pârvulescu.

Familia Pârvulescu și-a pus mari speranțe în poliție că îi va ajuta să-și recupereze paguba, mai ales că a muncit din greu ca să întrețină exploatația de ovine. Nu o vindeau dacă soția nu avea probleme de sănătate și dacă ar fi avut ajutor pentru creșterea acestora. ”Am făcut plângere penală la poliție și după o anchetă de mântuială mi-au spus că trebuie să îi acționez în instanță pe civil, pentru că, fiind un contract de vânzare-cumpărare la mijloc, nu este de competența lor. Am contestat decizia poliției și am câștigat, fiind vorba de o înșelăciune. Eu am făcut contractul cu Regep Ismail tatăl, care a venit cu Regep Ismail junior, care a negat că a fost la mine în curte, deși am patru martori care susțin asta și am și poze cu el. Chiar și așa poliția l-a crezut pe cuvânt și nu i-a luat declarație. A fost anchetat doar tatăl lui ca să se piardă urma juniorului pentru că, de fapt, fiul are firma care exportă animalele și să nu aibă probleme. Și la medicul veterinar actul de mișcare a animalelor s-a făcut pe numele fiului și cu toate astea poliția nu îl anchetează. Le-am pus la dispoziție și mesaje, și înregistrări telefonice în care îmi spun că îmi vor trimite banii. Ultima discuție am avut-o cu cei doi samsari care par a fi turci la origine în data de 12 iulie 2018”, a mai povestit Daniel Pârvulescu.

Ancheta poliției a scos totuși la iveală faptul că mașina BMW X6 cu care au venit samsarii la Bumbești-Jiu să cumpere oile aparținea concubinei unui samsar care a acționat la Baia de Fier cam în aceeași perioadă.

Familia Pârvulescu este nemulțumită de felul cum decurge ancheta și va face o plângere și împotriva polițiștilor care instrumentează cazul. ”Mă deranjează foarte mult faptul că polițiștii de la Bumbești-Jiu i-au scos de sub urmărirea penală și tot insistă că e speță civilă. Am de gând să fac o plângere penală și împotriva celor care anchetează cazul. Poate dacă nu făceam acel contract de vânzare-cumpărare era pentru ei o cauză penală, deși este clară înșelăciunea. Eu sper să recuperez banii, pentru că altfel le aprindeam o lumânare și gata”, a spus păgubitul.

Daniel Pârvulescu este medic veterinar, iar soția Ramona Pârvulescu se ocupă de creșterea animalelor. După țeapa dată de samsarii din Babadag, familia din Bumbești-Jiu mai are 15 oi pe care le crește ca hobby și 30 de vaci.

Galerie foto


Vizualizări: 11,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: