Gorjeni prinşi cu candidaturi în două judeţe

Doi gorjeni au fost prinşi de Biroul Electoral Central că şi-au depus candidaturi în două judeţe. Este vorba de Matei Catrinoiu şi Mihai Vlădulescu, aceştia candidând din partea partidului Alianţa Noastră România atât la Gorj, cât şi la Giurgiu. Candidaturile au fost invalidate în ambele judeţe, iar partidul condus la nivel naţional de Marian Munteanu a rămas cu liste incomplete.

Cei doi candidaţi ai Partidului Alianţa Noastră România, care au fost prinşi cu duble candidaturi, riscă amenzi cuprinse între 1500 şi 4500 de lei. „Biroul Electoral Central ne-a sesizat că, la Partidul Alianţa Noastră România, candidatul Matei Catrinoiu, înscris aici pe listele de candidaţi pentru Senat, figura înscris pe listele pentru Camera Deputaţilor în Circumscripţia Electorală Giurgiu. De asemenea, o situaţie similară s-a înregistrat şi în cazul lui Mihai Vlădulescu, de la aceeaşi formaţiune politică, care era înscris pe listele Camerei Deputaţilor”, a declarat Doina Săvulescu, preşedinta BEJ Gorj.
Matei Catrinoiu susţine că s-a ajuns la o astfel de situaţie dintr-o eroare. „Dintr-o eroare, Gorjul fiind apropiat cu Giurgiu, ca denumire, s-au preluat greşit datele. Eu oricum nici nu voiam primul loc la Senat, voiam la Deputaţi. Partidul nostru a trimis o cerere la Biroul Electoral Central, prin care au specificat că eu şi Vlădulescu am fost trecuţi din eroare şi pe listele de la Giurgiu. Cu siguranţă, voi apărea pe lista de candidaţi de la Gorj, pentru că eu nu semnat niciunde că-mi depun candidatura la Giurgiu”, a declarat Matei Catrinoiu.
Potrivit conducerii Biroului Electoral Judeţean, atât la Gorj, cât şi la Giurgiu, partidul condus de Marian Munteanu va rămâne cu liste incomplete. „Biroul Electoral Central va emite o decizie şi va constata nule ambele candidaturi, candidaturile din ambele circumscripţii. În consecinţă, formaţiunea politică va rămâne cu liste incomplete întrucât la momentul actual nu mai există posibilitatea înlocuirii”, a spus Doina Săvulescu.
În Gorj, peste 100 de persoane vor să fie deputaţi sau senatori, potrivit listelor înregistrate la Biroul Electoral Judeţean. Candidaturile vor rămâne definitive începând cu data de 7 noiembrie.

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: