Gorjeni reținuți după un jaf ca-n filme

Jaf mascat într-un local din Dolj. Autorii au fost trei tineri din Gorj, care au avut complice o fată de 19 ani, din Filiași. 

 

 

 

 

 

Aceștia au dat lovitura într-un local din Calopăr, dar Poliția a anunțat incidentul abia după ce au prins făptașii. Tâlharii au pus la cale un plan minuțios pentru a nu putea fi prinși. Au reușit să fure 20.000 de lei, iar într-un sac de gunoi au băgat toată băutura și țigările găsite în local, în valoare de 8.000 de lei.

Cu o seară înainte de lovitura, tânăra de 19 ani a intrat în local să servească o cafea. A memorat cu atenție cum era compartimentată locația, iar apoi le-a dat toate informațiile tinerilor care urmau să comită jaful. Fata și un alt tânăr de 20 de ani au rămas în mașină, să supravegheze zona. Ceilalți doi bărbați, de 23, respectiv 31 ani, au intrat în local, cu cagule pe față. 

Imediat l-au pus la pământ pe barman, l-au legat și l-au târât în depozitul unde erau ținuți banii și toată marfa. Barmanul a fost avertizat că nu va fi omorât, dacă nu va țipa.

Polițiștii au fost alertați de patronul localului și au reușit să dea de urma făptașilor. "Au fost puse în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, în comuna Turburea, județul Gorj, fiind ridicate mai multe obiecte ce pot constitui mijloace materiale de probă, iar în urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au dispus reținerea unui bărbat de 31 de ani, din localitate, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal. Totodată, a fost identificată și o tânără de 19 ani, din orașul Filiași, bănuită că i-ar fi ajutat pe cei trei prin furnizarea de informații din interiorul barului, fiind reținută sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate de tâlhărie calificată", a transmis IPJ Gorj.

După nici 24 de ore, a fost prins și tânărul care stătuse la pândă în mașină. Polițiștii au pus mâna pe el chiar când încerca să fugă din țară. „Un tânăr de 20 ani, din comuna Țânțăreni, care se sustrăgea cercetărilor, a fost preluat de polițiști din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, fiind condus la audieri, ocazie cu care a fost reținut pentru 24 de ore", au mai transmis polițiștii. 

Al treilea complice, cel care intrase în local și furase bunurile, a fost prins și el

Vizualizări: 2,941

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: