Gorjeni revoltați că nu mai pot crește porcii cu lături

Fermierii care se ocupă cu creșterea porcilor sunt extrem de revoltați în privința noilor reguli. Totul după ce Autoritatea Sanitar-Veterinară a lansat un proiect prin care interzice oamenilor să își mai hrănească suinele cu resturi alimentare.

Gorjenii spun că așa ceva nu este normal, iar munca de la țară nu este apreciată. Oamenii spun unii sunt atât de săraci, încât abia reușesc să aibă un porc în curte. ”Cu ce să-i hrănească?”, se întreabă gorjenii.

”Vor să nu mai creștem nimic. Tot ce se aduce de afară vor să mâncăm. Sunt situații în care familiile sunt cu probleme, nu au serviciu, iar animalele de curte sunt singura lor variantă (...) Nu este corect așa ceva. Ce să le dăm la porci? Sunt familii care nu au bani”, au spus câțiva gorjeni.

Mai mult, potrivit actului normativ, în cotețul porcului nu ai voie să intri decât cu botoșei de unică folosință sau cu încălțămintea dezinfectată.

”Este bine să păstrezi curățenia. Consider că nu procedează corect. Să ne lase să creștem și noi un porc. Ce să facem, să stăm ca manechinii?”, a spus un alt gorjean.

Specialiștii Uniunii Europene de la Bruxelles nu sunt de acord ca animalele să mai fie hrănite cu lături, resturile de mâncare rămase de la oameni. Vor și un echipament special și dezinfectat, pe care proprietarul să-l poarte în cotețul porcilor.

Vizualizări: 4,887

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: