Gorjenii au pierdut bătălia pentru Europa

Handbaliştii de la Energia Pandurii au pierdut lupta pentru Europa. Jucătorii lui Liviu Andriaş au făcut încă un pas în afara locurilor de cupe europene după ce au pierdut acasă meciul cu U Transilvania Cluj. Acum mai păstrează doar şanse teoretice pentru că practic programul dificil îi îndepărtează de Europa. Scorul partidei cu U Cluj a fost 28-34(16-18), cei mai buni marcatori ai Energiei fiind Florea cu 9 goluri şi Păiuş cu patru reuşite.

Ştefan Constantin, antrenorul celor de la U Cluj a părăsit fericit sala de la Târgu Jiu pentru că practic acest rezultat duce echipa sa în cupele europene. "O victorie importantă pentru noi. Suntem într-o luptă directă cu mai multe echipe care îşi doresc locul cinci, ultimul loc care asigură accederea intr-o cupă europeană, iar una dintre echipe era cea din Târgu-Jiu”. La acest meci s-a văzut s-a văzut clar valoarea individuală a jucătorilor de la Cluj, mult peste cei din Târgu-Jiu, ştiut fiind că Energia a pierdut jucători de bază iar u Cluj a câştigat.

Florea şi-a revenit prea târziu

Golgheterul Energiei şi-a revenit parţial din criza de formă care l-a afectat la ultimele jocuri din campionat şi a marcat de nouă ori. Gabriel Florea a apreciat că jocul a fost unul deosebit de greu şi adversarul a fost superior şi de aceea a fost pierdut. Energia a condus primul sfert de oră, după care cei de la Cluj au surprins pe faza a doua, pe contraatacuri, acolo unde jucătorii Clujului au excelat. „Ne-au egalat şi apoi au trecut înaintea noastră, iar la pauză au intrat în avantaj cu două goluri”, a explicat Florea după meci, echipa sa revenind în partea a doua a meciului. Energia a reuşit să ţină aproape de adversari la începutul reprizei după care replierea pe apărare i-a trădat pe elevii lui Andrieş, iar oaspeţi au dat goluri uşoare pe faza a doua şi contraatacuri. „Au avut o apărare foarte bună, agresivă. Ştiam acest lucru, dar cei de la Cluj au fost mai buni”, a mai spus Florea care consideră că el şi-a făcut treaba la acest meci: „Când am avut ocazia de a arunca la poartă, nu prea am ratat. Am marcat 9 goluri, faţă de alte jocuri în care am înscris mai puţin. Se întâmplă ca la unele jocuri să înscrii mai mult sau poate chiar deloc, cred că peste tot în lumea asta nu este jucător să înscrie meci de meci opt, nouă sau zece goluri”.

S-au dus speranţele de cupe

Dezamăgit părea după meci antrenorul Andrieş care nu îşi pusese totuşi mari speranţe în cupele europene deşi ar fi dorit o calificare. „Sunt puţin dezamăgit, dar băieţii au dat tot ce au putut. Atâta putem la ora actuală. A fost un meci bun cu foarte multe contacte fizice. Ştiam că este aşa. De acum nu mai avem şanse pentru locul cinci”, a spus tehnicianul adăugând că nu face o tragedie din ratarea obiectivului pe care nici nu şi-l însuşise: „Nu facem o tragedie acum. S-a văzut că 80 % din jucătorii folosiţi nu au jucat aproape un an de zile, nu au avut meciuri şi se vede. De acum ne propunem să jucăm, să ne construim o echipă pentru anul viitor”. Gorjenii au coborât pe locul 7 în clasamentul  Ligii Naţionale iar şansele de calificare în Europa sunt acum aproape nule. Doar o surpriză sau rezultatele contracandidatelor îi mai poate aduce pe elevii lui Andrieş în postura de a mai spera măcar la un loc cinci. Nici programul nu va avantaja echipa gorjeană care etapa viitoare joacă în deplasare cu HC Odorhei, una din candidatele la titlu în acest sezon.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: