Cum să nu te îngrași în timpul izolării

Postul intermitent este o tehnică foarte eficientă atunci când vine vorba de pierderea în greutate și menținere. Dar există şi alte tehnici ne pot ajuta în timpul carantinei sau  izolării provocate de coronavirus.

Una dintre problemele care apar în timpul acestei perioade cauzate de răspândirea coronavirusului este modificarea compoziției corporale. În această perioadă este ştuit că activitatea fizică scade şi la fel se întâmplă și cu arderea caloriilor.

O posibilitate este să sari peste micul dejun, întotdeauna sub supravegherea unui medic nutriționist. Micul dejun poate include alimente procesate, zaharoase și de calitate scăzută. Din acest motiv, săritul peste micul dejun va provoca o scădere semnificativă a consumului săptămânal de calorii. În plus, postul de la începutul zilei activează o serie de mecanisme de compensare hormonală care stimulează arderea grăsimilor.

Carantina sau izolarea limitează numărul de ieșiri din casă. Prin urmare, disponibilitatea alimentelor scade dramatic. O strategie excelentă ca să nu te îngrași în timpul carantinei este să nu cumperi produse procesate.

Respectând acest sfat, vei evita căderea în ispită și includerea caloriilor goale în dieta ta zilnică. Cel mai bine este să te concentrezi pe alimente proaspete, bogate în nutrienți și cu o densitate calorică scăzută.

Pentru a îmbunătăți controlul asupra apetitului și mecanismului sațietății, este bine să incluzi în dietă cereale integrale în cantități mici. Faina de ovăz este un exemplu excelent. Există studii clinice care demonstrează efectul ovăzului asupra mecanismului de sațietate, ceea ce reduce nevoia de a servi gustări între mese.

Este esențial să eviți modificarea compoziției corpului în perioada aceasta. Creșterea în greutate poate dăuna sănătății, de aceea este o consecință pe care trebuie cu toții să o evităm, chiar dacă suntem obligați să stăm închiși în casă. Prin urmare, este important să punem în aplicare o serie de strategii pentru a ne optimiza nutriția și a evita adoptarea unei diete hipercalorice.

Postul poate fi o soluție eficientă ca să nu te îngrași aşa că fii foarte atent la aportul de carbohidrați și prioritizează întotdeauna consumul de fructe și legume. Optimizarea aportului de antioxidanți și vitamine te ajută să fii sănătos și să-ți întărești sistemul imunitar.

De asemenea, încearcă să rămâi activ cât mai mult posibil. Alege un spațiu din casă și practică zilnic exerciții fizice, chiar și fără echipament special de gimnastică sau fitness.

Vizualizări: 706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: