Gorjenii au reclamat Dinamo la TAS şi vor banii înapoi

Comisia de Recurs din cadrul LPF a respins săptămâna trecută memoriul celor de la Pandurii împotriva deciziei Comisiei de Disciplină, care a hotărât ca echipa din Târgu Jiu să piardă, cu scorul de 0-3, la masa verde, partida cu Oţelul Galaţi, din etapa a 19-a. Acum LPF spune că este posibil ca acest meci să se joace totuşi pe teren dacă la TAS se va da o decizie favorabilă gorjenilor.

Liga Profesionistă de Fotbal nu a programat Pandurii Târgu Jiu la partida cu Oţelul Galaţi, de pe teren propriu din cauza datoriei gorjenilor către FC Dinamo din transferul jucătorului Ilie Iordache. Pe 3 martie, Comisia de Disciplină a LPF a omologat rezultatul de 0-3 în meciul Pandurii - Oţelul Galaţi, oficialii grupării din Târgu Jiu făcând apel la această decizie dar situaţia a rămas neschimbată şi după acest apel.  După ce Comisiile LPF nu le-au acceptat cererea de reprogramare a meciului cu Oţelul, gorjenii au apelat la Tribunalul Sportiv de la Lausanne. Clubul din Târgu-Jiu a depus actele la TAS şi au achitat taxele, iar acum aşteaptă programarea zilei în care va fi judecat dosarul. "Am depus actele la TAS, am plătit tot ce trebuia şi acum aşteptăm ca dosarul să intre pe rol pentru a fi judecat. Nu cred că va dura mai mult de o lună până când va fi dat un termen. Am depus actele din litigiul cu Dinamo, din care am considerat că nu aveam datorie către ei, şi am atacat hotărârea eronată de neprogramare a meciului cu Oţelul”, a explicat preşedintele executiv de la Pandurii.

Meciul ar putea fi jucat în mai

Clubul nu va mai trece prin ce au păţit la primul proces de la TAS când cei de la LPF nu şi-au achitat taxa şi acum îşi iau deja măsuri de precauţie. „Dacă celelalte părţi implicate în proces nu vor dori să plătească taxa necesară, vom achita noi acea sumă, banii urmând să fie recuperaţi în cazul în care ni se va da dreptate", a mai spus Eugen Pârvulescu.

În cazul în care TAS va da câştig de cauză formaţiei pregătite de Petre Grigoraş, meciul cu Oţelul s-ar putea disputa la începutul lunii mai. Gorjenii nu au fost programaţi la confruntarea cu Oţelul din cauza unei restanţe de 486.000 de euro a Pandurilor către Dinamo. Clubul din Târgu-Jiu a achitat banii după ce preşedintele CA, Marin Condescu, a făcut un împrumut bancar, deoarece gruparea risca să fie exclusă din campionat. Pandurii speră ca prin demersurile lor să recupereze şi banii plătiţi către clubul Dinamo.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: