Gorjenii, codași când vine vorba de voluntariat

Județul Gorj este pe ultimele locuri din țară în privința voluntariatului. Roxana Pistol, reprezentantul în județul Gorj al Asociației „Ajungem Mari“, spune că gradul de implicare al gorjenilor este unul foarte redus.

„Ajungem Mari“ desfășoară în prezent o campanie de recrutare de noi voluntari care să participe la acțiuni în centrele de plasament cu copiii care trăiesc fără părinți, însă doar zece persoane s-au arătat interesate: „La nivelul județului nostru s-au înscris zece voluntari ceea ce este foarte puțin în comparație cu numărul de voluntari de care avem nevoie și în comparație cu tinerii și copiii care se află în centrele de plasament. 

Această capamanie de recrutare a voluntarilor noi încă este deschisă pe site-ul „Ajungem Mari“, cât și pe pagina de Facebook. Vor urma training-urile la nivel local realizate de către echipa din București. Așteptăm să se alăture persoane dornice să fie voluntari. În total suntem 16 voluntari și nu putem să acoperim nici măcar numărul centrelor de plasament și al caselor de tip familial de la nivelul municipiului Târgu Jiu. Din calculele noastre ar fi nevoie de 30 de voluntari noi ca să acoperim și restul localităților. 

Suntem cam pe ultimul loc în țară la voluntari noi interesați. În celelalte județe sunt mult mai mulți voluntari înscriși“, a spus Roxana Pistol.

Potrivit acestei, voluntarii nu trebuie să cotizeze cu o sumă de bani, ci doar trebuie să își facă timp să participe la acțiunile de sprijinire a copiilor care trăiesc fără părinți. Cei mai mulți provin din rândul tinerilor: „Voluntarii nu participă cu vreo sumă de bani, ci doar cu timp, cunoștințe și bunăvoință.

Nu trebuie să contribuie cu vreo taxă sau o anumită sumă pentru a fi acceptați. Totul se desfășoară după principiul de egalitate și nu discriminăm pe nimeni. 

Voluntarii provin în general din rândul tinerilor. Avem și persoane adulte care vin alături de noi. Multe dinttre ele nu pot participa la activitățile săptămânale, dar ne sprijină punctual în anumite activități“, a mai spus Roxana Pistol. 

Asociația „Ajungem Mari“ desfășoară de cinci ani activități la nivelul județului Gorj.

Vizualizări: 604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: