Gorjenii din Scoarţa, fără apă pe timp de caniculă

Gorjenii din Scoarţa au rămas de joi fără apă, asta în condiţiile în care week-endul a fost unul canicular. Situaţia a fost creată din cauza unui scurtcircuit produs la tabloul de comandă al pompelor. Deşi autorităţile promit că vor rezolva problema în aceste zile, oamenii se vor confrunta cu lipsa apei în perioada secetoasă. Potrivit unui program întocmit de primărie, localnicii vor primi apă o dată la trei zile.

Situaţie critică la Scoarţa! În condiţiile în termometrele indicau în jur de 35 de grade Celsius, sute de familii au rămas fără apă. Autorităţile locale susţin că problema nu poate fi rezolvată decât în zilele următoare. „Joi după-amiază am scos pompa pentru că s-a produs un scurtcircuit în interiorul tabloului, dar este în garanţie şi am făcut deja comandă pentru altul la Timişoara. Şi pompa a fost verificată de cei de la Timişoara, dar este în regulă. Sperăm ca echipamentele să sosească luni după-amiaza pentru ca marţi să le putem monta”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa.
Chiar dacă pompa va fi pusă în funcţiune, problema nu se va putea rezolva definitiv. Localnicii s-au confruntat dintotdeauna cu un debit scăzut al apei potabile. „În fiecare vară, pe perioada de secetă avem probleme cu apa. Până acum, fiecare primar şi-a făcut campanie cu apa potabilă, au introdus doar conducta, fără a da şi apă, s-au forat doar două puţuri care nu pot face faţă întregii comune. Sunt familii cu copii mici care au rămas acum fără apă. E o situaţie critică, mai ales că e caniculă”, s-a revoltat un localnic.
Autorităţile locale vor ca în această vară să înceapă forarea de noi puţuri. „Noi am prevăzut fonduri, iar într-o lună de zile vom începe forarea a două puţuri de apă pentru echilibrarea sistemului. Avem prevedere bugetară, terenul este în curs de achiziţionare, dar sunt lucrări de durată, aşa că şi anul acesta ne vom mai chinui cu apa”, a declarat Ion Stamatoiu, primar aflat la primul mandat.
PROGRAM
Localnicii au fost deja anunţaţi că vor primi apă la program, chiar şi o dată la trei zile. „Comuna este foarte mare şi nu putem asigura apa doar cu două puţuri. Am vrea să dăm apă o zi da şi una nu, însă dacă se va impune vom da apă şi o dată la trei zile. Vom lua măsuri pentru ca în ziua în care se deschid vanele oamenii să aibă apă, pe diferite zone. Vom da drumul la bazine la ora 9.00. Seara se închid vanele, iar dimineaţa le deschidem”, a spus primarul Stamatoiu.

Vizualizări: 293

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: