Copilă bolnavă şi abandonată, botezată în ziua majoratului

Sărbătoare mare miercuri într-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj. O tânără de 18 ani cu grave probleme de sănătate şi abandonată de părinți a fost botezată de reprezentanţii centrului fix în ziua majoratului. După 18 ani petrecuți în centre de recuperare, fata va merge în câteva zile în casa bunicilor care au hotărât să o ia în grija lor.

Iulia Săvoiu s-a născut cu o boală care nu-i prea dădea șanse la viață, așa că mama ei a abandonat-o inițial în centrul Bâlteni. La cinci ani a ajuns în centrul de recuperare din Debarcader, însă fără prea mari speranțe. Odată ajunsă pe mâna psihologului centrului, viața Iuliei s-a schimbat radical. ”Iulia se găsește în sistemul de asistență socială din luna februarie 2003, eu am cunoscut-o în ziua în care m-am angajat. Pe atunci avea aproape 5 anișori și este unul din copiii care au înregistrat cele mai mari progrese. În acel moment, dezvoltarea ei era destul de redusă, în momentul de față este copilul care a înregistrat cele mai mari progrese”, a spus Ana Maria Olaru, psihologul centrului.
În toți acești ani de suferință, Iulia a fost vizitată doar de bunici, care au și decis în urmă cu câteva luni că este momentul ca Iulia să facă parte din viața lor. ”În decursul acestor ani am reușit să restabilim relația cu familia, drept dovadă, în zilele următoare, Iulia va fi reintegrată în familie, va merge la bunicii materni care vor avea grijă de ea și alături de care va continua să trăiască, nu doar să existe. Bunicii au vizitat-o, de câțiva ani Iulia petrece sărbătorile în familie, în ultimii ani a fost o relație bună”, a mai spus psihologul unității.

Bunicii o ia acasă
Ajunsă la vârsta majoratului, Iulia și-a dat acceptul să fie și botezată în Biserică. Bucuria a fost imensă pentru tânăra care în câteva zile va părăsi centrul pentru a merge la Motru, în casa bunicilor. ”Miercuri a împlinit 18 ani, a fost una din cele mai frumoase zile și pentru ea, și pentru noi toți. A fost fericită, a fost o zi așa cum și-a dorit-o, a primit multe cadouri. A fost o zi cu atât mai specială cu cât în această zi a fost și botezată, întrucât noi nu am știut dacă această fetiță a fost creștinată sau nu”, a spus Ana Maria Olaru, psiholog.
Iulia Săvoiu s-a declarat extrem de fericită și a ținut să-i mulțumească psihologului unității care a ajutat-o în tot acest timp să devină o adevărată domnișoară și care de altfel i-a fost și nașă de botez. ”A fost foarte frumos, am împlinit 18 ani, am primit multe cadouri. Am primit un telefon și o tabletă. Da, am fost chiar fericită aici, doamnele m-au ajutat enorm și m-au sprijinit. Acum o să merg la bunica și la bunicul”, a spus Iulia Săvoiu. Iulia și-a serbat ziua de naștere alături de toți colegii din centru, iar surpriza majoră a fost un tort uriaș reprezentând cifra 18.

Vizualizări: 2,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: