Gorjenii fac economie la mâncare să-și achite creditele la bănci

De la o lună la alta gorjenilor le este tot mai greu să-și achite creditele bancare făcute în urmă cu câțiva ani, atunci când aveau un loc de muncă stabil și un salariu decent. Oamenii au ajuns într-o situație disperată, încât renunță la îmbrăcăminte și chiar la mâncare pentru bănci. Unii fac sesizări la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, sperând că pot rezolva problema dobânzilor.

Datornicii gorjeni fac eforturi ca să-și achite creditele și fac față cu greu acestor provocări. Cei care au făcut credite au avut nevoie de bani să-și cumpere o locuință, o mașină sau să-și extindă gospodăriile. Creditele le-au făcut în perioada în care salariile erau mult mai mari și își permiteau să plătească datoriile. „Eu am făcut creditul acum câțiva ani pentru că aveam un salariu destul de bun. După reducerile de anul trecut nu mi-am mai permis să le plătesc și am fost nevoit să renunț la serviciu și să mă duc să lucrez în construcții, pentru că sunt mai bine plătit. Nu mă gândeam la vremea aceea că o să ajung să nu am cu ce să-mi plătesc datoriile la bănci”, a spus Alin C..

Fac economii la mâncare

De frică să nu rămână fără proprietăți, gorjenii fac eforturi să plătească datoriile la bănci. Sunt mulți care fac economie, chiar și când vine vorba de mâncare. „Facem economii cât putem. Nu mai folosim așa des mașina, încercăm să reducem facturile la utilități, nu mai cumpărăm haine decât de la second-hand, iar când mergem în piață cumpărăm ce este mai bine. Și pentru un leu la kilogramul de cartofi ne uităm să fie mai ieftin sau la kilogramul de carne”, a explicat un alt gorjean cu datorii la bănci.

Copleșiți de rate și de dobânzi, unii gorjeni face plângeri la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor în speranța că vor găsi o soluție să iasă din impasul financiar.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: