Gorjenii încălzesc cu brichete de rumeguș. Mai ieftin și mai curat!

Fabrica de brichete de rumeguș din comuna gorjeană Telești și-a început activitatea, iar clienții nu s-au lăsat așteptați. Un metru cub de brichete are o putere calorifică echivalentă cu cinci metri cubi de lemne, dar prețul este mai bun. În plus, oamenii nu mai au bătaie de cap cu transportul, spartul lemnelor, depozitarea, totul fiind mult mai simplu. Mai mult, cantitatea de cenușă rezultată este foarte mică.

Silviu Fariseu și fiul său Eduard au pus bazele acestei afaceri în care au investit 230.000 de euro, jumătate bani europeni. Firma Opvarmning și-a început deja producția, după cum ne-a spus Eduard Fariseu.

Primul gând al celor doi a fost să găsească un mod ecologic de a face căldură în casele oamenilor. “Totul a început acum câțiva ani când, mâhniți de defrișările care aveau loc la nivel național, am dorit să facem un produs inovativ, ecologic, ieftin pentru client. Materialul folosit este rumegușul pe care îl procurăm de la gaterele din județul Gorj și din cele limitrofe”, a spus Eduard Fariseu.

Omul de afaceri a spus că cei care apelează la acest tip de produs economisesc timp și bani. “Acest produs este 100% ecologic, fiind creat din rumeguș, paie sau alte resturi vegetale. Bricheta se formează prin presare termică și în compoziția acesteia nu se introduc lianți sau alte substanțe chimice. Este foarte important să menționăm faptul că acest produs este foarte bun din punct de vedere calorific. Așadar, o tonă de brichete echivalează cu aproximativ 5 metri cubi de lemn uscat de esență tare, ceea ce vă va face să economisiți foarte mulți bani în decursul unui sezon rece”, a explicat Fariseu.

Metoda folosită pentru realizarea brichetelor, prin presare termică, duce la o calitate superioară a acestora, cu o umiditate foarte mică, astfel încât cantitatea de cenușă rezultată este foarte mică, undeva la 3%.

Fabrica din Telești are o capacitate de producție de 500 de kg/oră, dar oamenii de afaceri gorjeni nu se opresc aici. Au în plan să realizeze și o linie pentru peleți din rumeguș, care pot fi folosiți în centralele cu combustibil solid.

Prețul unei tone de brichete din rumeguș este de 900 de lei. Cei care doresc să comande o pot face pe site-ul https://opvarming.ro.

Galerie foto


Vizualizări: 9,144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: