Gorjenii, învățați cum să-și deschidă mici restaurante acasă

Locuitorii de la sate își vor putea deschide puncte gastronomice pentru turiști. Legea Punctelor Gastronomice a fost votată şi în camera decizională. Astfel că, prin aprobarea proiectului de Lege care deschide uși pentru afacerile locale, locuitorii din zonele rurale vor putea deschide puncte gastronomice pentru turiști.

În Polovragi, zeci de gorjeni au luat parte la o întâlnire cu oficiali de la București care i-au îndrumat cum să procedeze dacă vor să-și deschidă acasă mici restaurante.

Scopul noii legi este acela de a valorifica produsele autohtone din zonele rurale, de a oferi noi oportunități producătorilor care vor avea posibilitatea de a-și vinde produsele proprii. Astfel, se va încuraja înființarea Punctelor Gastronomice în incinta gospodăriilor producătorilor din mediul rural, precum și în incinta altor facilitați ale acestor producători, ferme, stâne etc. În toate aceste facilitați, inclusiv în gospodăria proprie, se vor putea pregăti pentru turiști preparate gastronomice din materii prime naturale.

„M-a bucurat numărul mare de gorjeni prezenți la evenimentul de Promovare și Înființare a Punctelor Gastronomice Locale, organizat astăzi de Instituția Prefectului - județul Gorj la căminul cultural din Polovragi. 

Au fost prezentate informații elocvente despre legislație, s-a vorbit despre pașii care trebuie parcurși pentru înființare, despre legătura care se creează în comunitate și despre sprijinul producătorilor locali, iar în final s-au prezentat modele de bună practică.  Promit că o să mai organizez astfel de întâlniri. Cred cu tărie că doar împreună putem consolida comunitatea de afaceri locală și putem sprijini creșterea sectorului gastronomic tradițional în Gorj”, e mesajul transmis de prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

La eveniment, au mai fost prezenți Veronica Țăran-Baciu - Director General al Agenției Naționale a Zonei Montane și consultant pentru Puncte Gastronomice Locale, Dorian Lungu - Președinte al Asociației Gastro Local.

Vizualizări: 1,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: