Cum să scapi rapid de furnicile din casă!

Chiar dacă e iarnă, furnicile pot invada casa și, chiar dacă nu sunt insecte dăunătoare, atunci  când sunt în număr mare, pot fi deranjante. De obicei, furnicile se adună acolo unde găsesc surse de hrană, fie că vorbim despre spațiile interioare sau despre exterioare.

Atunci când în casă sunt firimituri sau resturi de mâncare lăsate la întâmplare, furnicile pot invada și spațiile interioare. Acestea intră în locuință prin crăpături, pe la marginile ușilor și ale ferestrelor și chiar prin plasele anti-insecte.

Un prim pas pentru a ține la distanță furnicile este să faci curățenie cu simț de răspundere și să nu lași resturi alimentare la întâmplare. Orice loc unde se află firimituri de pâine poate atrage furnicile. Aspiră sau mătură resturile de pe podea, scutură masa și asigură-te că alimentele din dulapurile din bucătărie sunt ambalate corespunzător, în recipiente care se închid ermetic.

Atunci când intră în locuință, furnicile împrăștie o substanță care le ajută să se orienteze și să găsească din nou sursa de hrană. Dacă ștergi suprafețele cu oțet de mere, furnicile nu vor mai găsi drumul înapoi. Prepară un amestec din părți egale de oțet și apă. Înmoaie o cârpă în soluție și șterge suprafețele din camera în care ai observat furnici. Poți pune soluția într-o sticlă cu pulverizator și o poți reaplica, la nevoie.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit atât în casă, cât și pe terasă sau balcon. Pentru a scăpa de furnici trebuie doar să presari bicarbonat pe unde observi că aceste insecte își fac drum.

Prepară o soluție din clor diluat în apă și folosește-o pentru a șterge podelele din casă. Aceasta va șterge urmele furnicilor, iar insectele nu se vor mai întoarce în locuința ta. Ai grijă să diluezi clorul în suficient de multă apă, pentru că mirosul lui este destul de puternic.

Usturoiul este un ingredient natural nu este deloc pe placul furnicilor. Dacă suporți mirosul, poți prepara o soluție din usturoi lăsat la macerat în apă și o poți aplica pe suprafețele pe unde umblă aceste insecte. Metoda poate fi folosită mai ales în spațiile exterioare, pentru că usturoiul are un miros destul de puternic.

Plante aromatice au mai mult efect preventiv. Ele nu alungă furnicile din casa ta, dacă sunt deja acolo, ci le împiedică să se apropie. Cele mai eficiente sunt menta, lavanda și citronella, plante folosite și pentru a ține la distanță alte insecte.

Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: