Cum să îngrijești bradul de Crăciun pentru a nu se scutura!

Bradul natural aduce o notă de prospețime și autenticitate în casele noastre cu ocazia Ceăciunului. Pentru a menține acea frumusețe și pentru a preveni căderea acelor de brad trebuie să acordăm atenție pregătirii și îngrijirii acestuia.

Una dintre cele mai mari provocări în ceea ce privește bradul natural de Crăciun este riscul de a se usca complet până în ziua sărbătorii, lăsându-te cu ramuri goale și ace scuturate. A păstra un brad împodobit până în jurul datei de 6 ianuarie poate deveni o adevărată provocare.

Primul pas esențial pentru a preveni căderea acelor este să alegeți un brad cât mai proaspăt. Oricare ar fi tipul de brad pe care îl alegeți, asigurați-vă că acesta este tăiat proaspăt sau tăiat cu cât mai puțin timp înainte de a fi adus acasă. Vânzătorii știu să ascundă semnele care dau pomul de gol, dar tu fii mai isteț decât ei. Când ajungi acasă, taie aproximativ 2-5 cm din partea de jos a tulpinii bradului. Acest lucru îl ajută să absoarbă mai bine apă și să rămână proaspăt pentru o perioadă mai lungă de timp. Pune-l apoi într-un suport cu apă, care să îl țină cât mai bine hidratat.

Alegerea tipului potrivit de brad pentru Crăciun este un aspect crucial, având un impact semnificativ asupra rezistenței și frumuseții pomului tău festiv.

Plasează bradul într-un suport special cu apă. Un brad proaspăt va continua să absoarbă apă, menținându-și astfel prospețimea. Asigură-te că păstrezi mereu suportul umplut cu apă și nu lași nivelul acesteia să scadă sub tulpina bradului.

Chiar dacă bradul natural iubește lumina, expunerea prelungită la razele directe ale soarelui poate contribui la uscarea rapidă a acelor și a ramurilor. Dacă observi că acestea încep să se usuce, poți utiliza o stropitoare pentru a le umezi ușor. Acest lucru ajută la menținerea lor hidratate pentru mai mult timp.

Eliberează bradul din ambalajul său și permite-i crengilor să-și recapete forma naturală timp de 24 de ore înainte de a începe să-l împodobești. Este esențial să eviți plasarea bradului de Crăciun în proximitatea surselor de căldură, cum ar fi caloriferul, radiatorul sau soba, deoarece acest lucru va determina uscarea accelerată a acestuia.

Vizualizări: 558

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: