Grădina mea frumoasă – IDEI de amenajare pentru cei care vor să își cultive legumele

Ți-ar plăcea să îți crești propriile legume și să te bucuri de ele la masă cu familia? Poți deveni autonom în această privință și crea magie la tine în curte, dacă beneficiezi de spațiu generos și dacă vrei să te pui pe treabă. În rândurile ce urmează poți afla câteva dintre secretele unei grădini frumoase de legume, de care să ții cont pentru următorul tău proiect de acest gen. 

Iată cum să amenajezi o grădină de legume și de ce sfaturi să ții cont


Pământ bun și îngrășământ
Se presupune că deja ai creionat spațiul pentru grădina de legume pe care vrei să o proiectezi la tine în curte. Și chiar dacă nu duci lipsă de pământ, indicat este să  cumperi și din magazinele de specialitate, pentru a te asigura că aduci contribuția de nutrienți necesari viitoarelor recolte. 

Pe de altă parte, poți face și compost la tine în curte, iar un tocător de resturi vegetale de pe Hectarul.ro te, poate ajuta să mărunțești cele necesare și poți alege în funcție de dimensiuni și specificații tehnice.


Sistem de irigare
Chiar dacă te bazezi pe vremea de afară pentru ca grădina ta să fie udată atunci când trebuie, este necesar să pui în funcțiune și un sistem profesional de irigare. Astfel, te asiguri că pământul își trage cantitatea necesară de apă, ca legumele plantate de tine să crească în cele mai bune condiții. Unde mai pui că, multe dintre astfel de sisteme se pot programa după bunul plac, fără să mai intervii tu în anumite momente ale zilei.

Pesticide
O problemă des întâlnită într-ale grădinăritului este apariția dăunătorilor nepoftiți. Din păcate nu ai cum să te ferești de acest lucru, ci doar să combați cu soluții speciale, dacă se poate bio, care să nu dăuneze pământului. Există tot felul de pesticide și alte asemenea soluții care te pot scoate din impas, pentru ca grădina ta să scape de dăunători, iar legumele să crească frumos și sănătos.

Semințe de calitate
Este cert faptul că, fără semințe bune, nimic nu crește într-o grădină de legume. Ai destul de multe opțiuni la îndemână: fie cumperi semințe din magazinele de specialitate, fie le păstrezi chiar tu în casă, fie te deplasezi la curțile oamenilor care au istorie în spate într-ale grădinăritului și îți pot oferi din semințele lor. Oricare  ar fi alegerea, este important să îți faci un stoc de semințe din legumele preferate și să le plantezi în funcție de anotimpul potrivit.

Garduri de delimitare
În mod normal este nevoie de un gard de delimitare pentru grădina de legume ce urmează să o proiectezi. Așa îți poți da seama de cât spațiu este nevoie pentru a te desfășura un condiții optime și poți astfel să știi câte legume poți planta. Nu ar trebui să fie dificil de făcut acest lucru, însă este recomandat să alegi un loc însorit pentru ca legumele tale să beneficieze de lumină pentru a crește.

Așadar, dacă ai planuri mari de dezvoltare în curtea casei, respectiv amenajarea unei grădini cu legume, sfaturile de mai sus ar putea să îți fie de ajutor. Esențial este să pui totul pe hârtie, să îți faci un buget și să cumperi tot ce îți trebuie pentru ca grădina ta minunată să prindă viață.

Sursă foto: Pexels.com

Vizualizări: 2,227

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: