Gorjenii îşi abandonează maşinile vechi fără regrete

Trei maşini abandonate au fost valorificate, iar alte şase urmează a fi ridicate şi transportate la Remat în aceste zile. Poliţia Comunitară încasează aproximativ câte 10 milioane de lei vechi pentru fiecare maşină, bani ce contribuie la creşterea bugetului local. Proprietarii autoturismelor vechi nu sunt interesaţi de valorificarea lor, autocolantele de avertizare lipite pe parbrize neavând efect asupra târgujienilor. 
 Poliţiştii comunitari au emis ordine de confiscare pentru 6 maşini abandonate pe raza municipiului Târgu Jiu. Una dintre ele va fi dusă la Remat în aceste zile, celelalte 5 urmând a fi ridicate săptămâna viitoare când expiră termenul de graţie, de 15 zile, acordat proprietarului autoturismului. Acestea se află deja în procedura finală şi numai un motiv bine întemeiat al vreunui proprietar ar putea reduce numărul lor. Posesorii maşinilor au avut posibilitatea să-şi rezolve aceste probleme încă din momentul în care li s-a ataşat pe parbriz un autocolant de avertizare. În ultimile două luni au fost transportate la Remat 3 autoturisme, un Olcit, neînmatriculat, şi două autoturisme marca Dacia. În urma valorificării acestora bugetul local s-a mărit cu aproximativ 30 milioane de lei. 
 Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu ne-a declarat: „Un număr de 6 maşini abandonate pe străzile municipiului vor fi transportate la Remat în perioada imediat următoare. Un autoturism va fi ridicat în aceste zile, însă aşteptăm să treacă termenul de 15 zile pentru celelalte, ca să transportăm mai multe maşini odată. Proprietarii au posibilitatea să-şi recupereze autoturismele în schimbul achitării amenzii de 50 lei, însă foarte puţini mai sunt interesaţi să reintre în posesia lor. Pentru fiecare maşină confiscată valorificată s-au încasat sume cuprinse între 7-10 milioane de lei vechi, în funcţie de greutatea ei”. De asemenea, Ion Tudor a mai precizat: „Numărul maşinilor abandonate creşte alarmant de la săptămână la săptămână. La puţin timp după ce maşinile abandonate sunt ridicate, tot în zona respectivă apar altele. În momentul de faţă, în partea de nord a oraşului avem identificate circa 10 maşini abandonate pentru care am început deja procedura de avertizare”.


Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: