Gorjenii n-au trecut de campioana României

Jucătorii Energiei s-au luptat de la egal la egal cu campionii de la Asesoft doar o repriză pentru că apoi au cedat inexplicabil teren şi diferenţa la care s-a încheiat partida disputată miercuri seară a fost una destul de mare, 89 la 68.

După un prim sfert bun câştigat la cinci puncte, elevii lui Nikolic n-au mai turat motoarele în partea a doua şi astfel au intrat la pauză cu  45 la 44, după ce au pierdut sfertul doi. În următoarea repriză, eroul meciului precedent, Luis Darby, a fost de nerecunoscut reuşitele sale fiind doar de şase puncte în condiţiile în care la alte jocuri era cel mai bun marcator. Chiar dacă i-au luat tare pe campioni în primul sfert, gorjenii nu s-au putut desprinde la mai mult de cinci puncte diferenţă pe parcursul jocului. Asesoftul a redus destul de repede handicapul după care a preluat conducerea şi şi-a făcut jocul obişnuit care i-a adus şi victoria la scor.  

Scorul final de  89 la 68 în favoarea campionilor a arătat clar şi diferenţa de valoare dintre cele două loturi dar şi inconstanţa în joc a elevilor lui Nikolic care după o primă repriză mai bună au cedat inexplicabil. La fel cum e şi criza de formă a eroului de la meciul cu Oradea, Darby reuşind doar şase puncte în cele 25 de minute cât a fost pe teren. Şi-au făcut datoria chiar dacă au intrat din postura de rezerve Mocanu şi Bigus, cu câte 15 puncte de fiecare, şi Gliga care a înscris şi el de 11 puncte. Sâmbătă Energia va juca tot în deplasare, la Târgu Mureş, meci de care se mai leagă speranţele de a aduce totuşi puncte şi din deplasare.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: