Gorjenii pleacă la protestul din Capitală

Gorjenii care sunt interesaţi să participe vineri la acţiunea de protest antiguvernamentală din Bucureşti sunt aşteptaţi în cursul dimineţii la parcarea din zona mall-ului pentru a porni de acolo în coloană spre Capitală. Întâlnirea a fost anunţată de Alin Stănescu, organizator şi al protestului de miercuri seara din faţa Prefecturii Gorj, la care au participat mult mai puţini oameni decât se aştepta acesta.

Pe contul de Facebook al acestuia încă era un anunţ cu privire la locurile disponibile pentru cei interesaţi să facă deplasarea spre Capitală. Preţul unui bilet la microbuz era de 50 de lei dus-întors, cei care merg la mitingul diasporei menţionând că ei îşi plătesc singuri transportul şi celelalte costuri. Precizările au fost făcute în contextul în care şi PSD a organizat la Bucureşti un mare miting, dar costurile nu au fost suportate de oamenii aduşi la plimbare în Capitală.

Microbuzele şi maşinile care vor pleca de la Târgu Jiu spre Bucureşti vor mai avea opriri la Rovinari şi Turceni, dar şi la Filiaşi, Craiova, Balş, Slatina şi Piteşti, pe traseu numărul celor care fac deplasarea urmând să crească.

În faţa Guvernului s-au strâns deja primii protestatari încă de joi la prânz, din ţară plecând, de asemenea, protestatari din diverse oraşe ale ţării. În funcţie de distanţa pe care o au de parcurs, unii au plecat mai din vreme spre Capitală. Cei mai mulţi participanţi sunt însă români care lucrează în străinătate şi care sunt deja pe drum de la începutul săptămânii, cei mai mulţi dintre ei venind de la mii de kilometri distanţă doar pentru a cere actualei puteri să nu modifice legile justiţiei în favoarea infractorilor.

Autorităţile din Capitală au anunţat că vor trata protestul ca pe unul „spontan”, iar jandarmii au precizat că nu vor tolera nicio abatere de la legislaţia actuală.

Vizualizări: 3,186

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: