Gorj: Drumurile naționale, cele mai periculoase

Aproape jumătate din accidentele rutiere care au avut loc în Gorj în acest an au fost pe drumurile naționale, rezultă din datele statistice ale poliției. În primele șase luni din 2018, pe raza judeţului Gorj s-au înregistrat un număr de 37 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 8 persoane si rănirea gravă a altor 36.

"Din analiza dinamicii accidentelor rutiere cu urmări grave reiese faptul că cele mai multe accidente grave au avut loc în mediul rural (51% din total), având ca şi consecinţe decesul a 5 persoane şi rănirea gravă a 21 persoane. De asemenea, 49% din totalul accidentelor rutiere grave s-au produs pe drumurile naționale, iar 22% pe drumurile județene", arată IPJ Gorj.

Numărul de accidente grave este în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost 58 de astfel de evenimente rutiere, cu 17 morți și 50 de răniți.

Principalele cauze generatoare ale acestor accidente rutiere grave au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum (27% din cazuri), depășirea neregulamentara (8% din cazuri), neacordare prioritate vehicule (8% din cazuri), abateri bicicliști (8% din cazuri).

Pentru diminuarea numărului de accidente rutiere cu consecințe grave, polițiștii gorjeni recomandă conducătorilor auto:

- Circulați cu atenție sporită și adaptați permanent viteza la condiţiile de trafic !

-  NU folosiți telefonul mobil și nu vă angajați în discuții cu ceilalți pasageri în timpul mersului ! Câteva secunde de neatenție pot fi fatale.

- Nu vă urcaţi la volanul unui autovehicul, dacă aţi consumat băuturi alcoolice !
- NU vă angajaţi în depăşirea unui autovehicul sau a unei coloane de autovehicule, fără a avea o bună vizibilitate și posibilitatea de a reveni pe sensul de mers, în condiții de siguranță. Riscați să produceți evenimente rutiere cu consecințe grave.

Vizualizări: 4,435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: