Gorjenii vând vouchere la preţuri de nimic

Gorjenii s-au înghesuit să-şi ducă rablele la Remat pentru a putea beneficia de voucherele de peste 3000 de lei, iar acum se înghesuie să dea anunţuri pentru a vinde aceste tichete. Termenul de valabilitate al tichetelor expiră pe 23 noiembrie, iar cei care la timpul respectiv au făcut mici afaceri cu aceste vouchere, acum le vând cu doar câteva milioane de lei vechi.

Ministerul a crezut că românii sunt înnebuniţi să-şi vândă maşinile şi au suplimentat periodic numărul de vouchere. Acum, cei care au mai multe astfel de tichete dau din colţ în colţ să le vândă, la orice preţ.

„Dacă vreţi voucher am un prieten care mai vinde“

Dacă la începutul programului Rabla, un voucher în valoare de 3.800 de lei se vindea cu 1.500-1.700 de lei, acum deţinătorii unor astfel de tichete valorice le dau şi cu 800 de lei, maxim 900 de lei, valoarea acestora fiind redusă mai mult de jumătate. “Eu nu mai am tichetul. L-am dat acum câteva zile cu 800 de lei. A trebuit să-l dau pentru că expiră. Degeaba am cerut eu 1000 de lei că nu am putut să-l dau, l-am dat şi cu atât. Dar cred că dacă este să mă gândesc vine şi mai puţin pentru că eu m-am dus să i-l dau celui care mi l-a cumpărat şi am mai dat şi 50 de lei pe benzină până la client. Dacă vreţi voucher am un prieten care mai vinde. Cu acelaşi preţ cred”, ne mărturiseşte un gorjean care, pentru a-şi vinde voucherul a pus şi anunţ pe internet.

Ministerul Mediului şi Pădurilor a anunţat că până acum abia jumătate din voucherele distribuite la nivel de ţară au fost valorificate prin achiziţionarea unui autoturism nou. Ultima zi de valorificare a tichetelor este 23 noiembrie. Cele mai multe maşini vândute în judeţul Gorj aparţin mărcii autohtone. Reprezentanţii Dacia susţin că în acest an, prin programul Rabla au vândut aproximativ 500 de unităţi. În acest an la nivelul judeţului Gorj au fost acordate aproape 4000 de vouchere şi mai sunt disponibile doar 2.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: