Reţetă de sirop de muguri de brad

Mugurii de brad au început deja să apară în pieţe şi este vremea pentru a prepara celebrul sirop care este atât de benefic pe timpul iernii. Siropul de muguri de brad este un remediu foarte bun pentru bronşite, tuse şi afecţiuni ale căilor respiratorii superioare.

Mugurii de brad sunt cunoscuţi şi pentru efectele lor benefice pentru starea generală, reuşind să înlăture cu succes astenia de primăvară, să întărească sistemul imunitar şi să trateze afecţiunile gâtului. În medicina naturistă, cel mai cunoscut preparat din brad este siropul din muguri, cu efecte miraculoase pentru sănătate. Utile în gastroenterite, preparatele din muguri şi din cetină de brad sunt de folos în cazul în care te confrunţi cu crampe abdominale, infecţii intestinale, litiază biliară, senzaţia de diaree sau vomă, balonare sau lipsa poftei de mâncare. Tratamentul constă într-o cură de 2 săptămâni,în care se iau zilnic 2-3 linguriţe de sirop de muguri de brad,înainte de fiecare masă principală.

Siropul de muguri de brad se prepară foarte uşor acasă:

Aveţi nevoie de:

-1 kg de muguri de brad

-2 l de apă

-1 kg de zahăr

Mod de preparare:

Se pun 2 litri de apă la fiert şi când a dat în clocot, adăugaţi 1 kg de muguri de brad şi îi lăsaţi să fiarbă timp de 15 minute,apoi opriţi focul. După ce s-a răcit adăugaţi 1 kg de zahăr dizolvat într-un litru de apă. Amestecul obţinut se fierbe împreună 10 minute. La sfârşit se strecoară şi se depozitează în sticle închise ermetic,de culoare închise,la loc întunecos şi răcoros.

Alte efecte terapeutice ale siropului de brad:

-ameliorează durerile reumatice în cazul reumatismului acut sau degenerativ al articulaţiilor.

-calmează tusea.

-are proprietăţi antiseptice, antiinflamatoare, sedative, cicatrizante, astringente.

-stimulează secreţia şi excreţia de urină, fiind un bun antiinflamator al căilor renale.

-poate ameliora bronşita, sinuzita, laringita.

Vizualizări: 2,391

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: