Gorjul are doi campioni naţionali la box

S-a tras cortina peste întrecerile Campionatului Naţional de box de la Târgu Jiu. Zece tineri vor reprezenta România la Campionatul European de Box Under 22, organizat tot la Târgu Jiu, în luna martie. Cei doi campioni ai Gorjului sunt Florin Bâlteanu şi Viorel Fîciu.  

Campionatul Naţional de Box, desfăşurat în perioada 24-27 martie la Târgu Jiu, şi-a desemnat câştigătorii. Cei zece campioni vor reprezenta România la Europeanul de Box ce se va desfăşura, începând cu data de 24 martie, la Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

La categoria 52 de kg, medalia de aur a fost revendicată de Cosmin Gârleanu de la CS Hunedoara, iar la categoria 56 kg s-a impus Robert Jitaru de la CSA Steaua Bucureşti, campionul european Under 22 în 2017. Andrei Udubaşa a luat medalia de aur la categoria 60 de kg, fiind sportiv legitimat la CS Chimia Rm. Vâlcea. La categoria 64 de kg a fost desemnat câştigător Nicuşor Ciobanu de la SCM Bacău, iar Dumitru Vicol de la CSM Suceava şi-a adjudecat medalia la categoria 69 de kg.

Viorel Fîciu, sportiv legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu, a reuşit să câştige medalia de aur la categoria 75 de kg. Alberto Biro, SCM Bacău, a câştigat finala la categoria 81 de kg. La categoria 91 de kg, câştigător a fost desemnat Andrei Arădoaiei de la CS Dinamo Bucureşti. La categoria +91 de kg, medalia de aur a fost revendicată de Cristian Filip de la CS Dinamo Bucureşti.

Florin Bâlteanu, legitimat la CS Pandurii Târgu Jiu, va merge de asemenea la Campionatul European de Box Under 22, chiar dacă nu a câştigat finala categoriei la care a concurat. Antrenorul Doru Neamţu a explicat de ce. „Mai este o categorie, 49 de kg. Cel de la 52 de kg, Cosmin Gârleanu, care a ieşit campion naţional, era singurul înscris la 49 de kg. Fiind un singur sportiv la o categorie, nu se ia în considerare medalia, nu i se dă nimic. Văzând acest lucru, antrenorul de la Hunedoara l-a înscris pe copilul lui la categoria 52 kg, la care au fost trei sportivi. Supervizorul competiţiei şi antrenorul lotului naţional, înainte să înceapă competiţia, a stabilit ca Gârleanu să rămână titular la 49 de kg, iar la categoria 52 de kg să fie considerată finala între sportivul de la Pandurii Târgu Jiu şi cel de la Jiul Rovinari, Mihalache”, a declarat antrenorul Doru Neamţu.

Cei doi sportivi ai CS Pandurii Târgu Jiu, Florin Bâlteanu şi Viorel Fîciu, vor fi printre cei mai mici participanţi la competiţia europeană, fiind născuţi în anul 1999. Bâlteanu este din Târgu Jiu, iar Fîciu din Craiova. Acesta din urmă a fost transferat de la SCM Bacău în ianuarie 2017. CS Pandurii Târgu Jiu a luat şi două medalii de bronz la categoria 64 kg, prin sportivii Marius Pirică şi Eduard Tudoran. Totodată, Adrian Mihalache de la CS Jiul Rovinari 2016 a plecat acasă cu o medalie de bronz, pentru prestaţia sa la categoria 52 de kg.  

Vizualizări: 661

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: