Gorjul are un arbitru la nivel de Liga 1

Gorjeanul Sorin Costreie a fost promovat de CCA în lotul de arbitri pentru prima ligă. Deşi a început activitatea sportivă în Gorj, ca fotbalist la Pandurii şi apoi ca arbitru, acesta s-a stabilit ulterior la Buftea, acum aparţinând de AJF Ilfov.

Comisia Centrală a Arbitrilor a făcut mai multe promovări de arbitri către lotul pentru Liga 1 în ultima lună iar printre cei promovaţi se numără şi un arbitru gorjean. „Deși nu s-a anunțat oficial, la capitolul arbitri de centru, cei promovați sunt Szabolcs Kovacs și Sorin Costreie, care au și trecut la lotul pentru elita fotbalului românesc”, a informat liga2,ro, precizând că pentru arbitrii de centru, în primăvară, Comisia Centrală a Arbitrilor a monitorizat patru arbitri.

La final de sezon, doar doi au și promovat, primul fiind Szalbocs Kovacs, fratele lui Istvan Kovacs, de la Comisia din Satu Mare şi Sorin Costreie, anunţat ca arbitru din Ilfov pentru că s-a stabilit la Buftea. „Sorin Costreie are o vârstă apropiată de cea a lui Szabolcs Kovacs, 32 de ani şi este originar din Gorj, dar în prezent stă la Buftea și aparține de comisia din Ilfov. În 2011, la 22 de ani, era cel mai tânăr arbitru din lotul de Liga 3”, a mai informat sursa citată.

Sorin Costreie a urmat cursurile şcolii de arbitri la Târgu Jiu, atunci când era încă fotbalist la Pandurii, formaţia gorjeană evoluând arunci în Liga 2. Între timp acesta a arbitrat şi la Craiova, iar în ultima perioadă s-a stabilit la Buftea, aparţinând acum de colegiul de arbitrii din judeţul Ilfov.

Costreie a fost delegat deja la mai multe meciuri din Liga 1, mai ales ca arbitru de rezervă, ultimul joc fiind chiar cel din Supercupa României dintre CFR Cluj şi Universitatea Craiova.

Vizualizări: 2,431

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: