Gorjul încă așteaptă tabletele pentru învățământul online

Mii de tablete vor ajunge la Gorj în perioada următoare pentru elevii care nu au niciun dispozitiv pe care să poată învăța online. Autoritățile au anunțat faptul că toate unitățile școlare se vor închide pe o perioadă de 14 zile, iar elevii vor învăța de acasă. Ca acest procedeu să aibă loc, școlarii trebuie să aibă acces la o rețea de internet, dar și la un dispozitiv la care să se conecteze.

La nivelul județului Gorj sunt elevi care nu beneficiază nici de internet, nici de telefon, calculator ori tabletă. Guvernul a promis în urmă cu ceva timp că va acorda tablete elevilor tocmai pentru a putea învăța online, însă nu au venit până acum. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, spune că aceste dispozitive vor ajunge la Gorj în perioada următoare, fiind vorba despre un prim lot de 3.389 de tablete.

”Directorii unităților școlare, dar și primăriile nu au stat cu mâinile în sân. Toți au pus umărul să-i ajute pe copii. Eu cred că, indiferent de culoarea politică a primăriilor, trebuie să primeze sistemul educațional, iar primarii au fost extrem de receptivi privind dotările din școli. În 7 mai 2020 a fost emisă o hotărâre de guvern prin care se alocau fonduri pentru școala de acasă. Astfel, în următoarele zile, Gorjul va primi un număr de 3.389 de tablete în valoare de 20 de miliarde de lei vechi. De asemenea, au mai fost alocate fonduri pentru programul Educația în Siguranță, iar prin acest program vor mai veni 2. 263 de tablete asigurate de către ISJ Gorj”, a spus Dana Constantinescu, purtătorul ISJ Gorj.

La nivelul județului Gorj sunt aproximativ 4.000 de elevi care nu au acces la vreun dispozitiv, iar peste 3.700 de elevi nu au acces la internet. Promisiuni că vor ajunge tabletele au mai fost, dar totuși asta nu s-a întâmplat.

Vizualizări: 755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: