Gorjul va avea din nou o echipă de handbal fete

Autorităţile vor să reînvie sportul în Gorj. Au în plan să înscrie trei echipe de handbal, baschet şi volei pe marile scene ale sportului românesc. O echipă de fete va putea juca, de anul viitor, în prima ligă de handbal.

Anunţul a fost făcut de Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Acesta a discutat deja cu directorii celor două unităţi sportive să înceapă demersurile necesare astfel încât cele trei echipe să fie înscrise în competiţii de anul viitor. „Vrem să înscriem o echipă de handbal – fete în divizia B la handbal la Liceul cu Program Sportiv Târgu Jiu. De asemenea, ne-am propus să înscriem Clubul Sportiv Şcolar Târgu Jiu în eşalonul doi la volei – fete şi baschet – băieţi. Am purtat discuţii cu directorii celor două unităţi sportive să facă demersurile necesare astfel încât să înscrie echipele în aceste divizii pentru că, în ultimul timp, Târgu Jiul s-a îmbogăţit cu bază materială sportivă. Este Sala Polivalentă care va fi gata până începe anul şcolar, este la Liceul Economic o sală de sport ultramodernă, să sperăm că va fi gata şi stadionul”, a explicat Işfan.

Echipele vor fi susţinute cu bani de la bugetul Consiliului Judeţean Gorj şi al Primăriei Târgu Jiu, însă vor fi atraşi şi sponsori. Deja, directorul Artego, Viorel David, şi-a anunţat susţinerea pentru tinerii sportivi din Gorj. „Pe lângă sălile de sport existente în municipiul Târgu Jiu, au mai apărut şi altele noi. Avem copii care se bat de la egal la egal în campionatele republicane cu copii din alte judeţe. Ne dorim să creăm un nucleu de sportivi format în jurul juniorilor pe care îi avem în oraş. Vom mai aduce din Motru, Novaci, Bumbeşti-Jiu să creăm echipe puternice”, este promisiunea şefului ISJ Gorj.

Vizualizări: 829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: